Kültür
Türkiye ve Endonezya arasındaki diplomatik ilişkilerin 75’inci yılı kutlanıyor


İftar etkinliği çerçevesinde gerçekleştirilen programda, Türkiyeden gelen performans sanatçılarının sunduğu Türk müziği dinletisi ve sema gösterisi beğeni topladı. Misafirlere, geleneksel Türk mutfağından seçkin lezzetler sunuldu.
Ziyaret sırasında Yunus Emre Enstitüsünü, Türkiye Cumhuriyeti Cakarta Büyükelçisi Prof. Dr. Talip Küçükcan ile gezen Bakan Zon, Türk kültürünün Endonezya üzerinde büyük bir etki bıraktığını ifade etti. Tarihe olan özel ilgisinden bahseden Bakan Zon, Diriliş Ertuğrul dizisinin tüm bölümlerini izlediğini belirtti. Kültürel bağların güçlendirilmesine büyük önem verdiğini vurgulayan Zon, ortak film yapım projelerinin desteklenmesi gerektiğini dile getirerek bu yıl içinde yapmayı planladığı Türkiye ziyaretinde somut adımlar atılacağını söyledi.
Türkiye ve Endonezya arasındaki diplomatik ilişkilerin 75inci yılı dolayısıyla önemli kültürel etkinliklerin düzenleneceğini belirten Büyükelçi Prof. Dr. Talip Küçükcan, iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da güçlendirilmesi için yoğun çalışmaların sürdüğünü ifade etti.
3 BİN 500 KİŞİYE TÜRK KÜLTÜRÜ TANITILDI
Yunus Emre Enstitüsü Cakarta Koordinatörü Dr. Cemal Şahin ise enstitünün faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Şahin, Endonezyadaki devlet kurumlarıyla yürütülen iş birlikleri sayesinde son iki yıl içinde 3 bin 500 kişinin Türkçe ve Türk kültürüyle tanıştığını vurguladı. Kültürel ilişkilerin gelişmesine katkı sunmaya devam edeceklerini belirtti.
Programın sonunda, Bakan Zona Türkiyeden getirilen Ney hediye edildi ve etkinlik toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.
