Sosyal medyada bizi takip edin

Dünya

AB Komisyonu Başkanı Von der Leyen: Savunma harcamaları yüzde 3’ün üzerine çıkarılmalı

Yayınlanma tarihi:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula Von der Leyen, Avrupa Parlamentosu (AP) Genel Kurulunda milletvekillerine hitap ederek, Avrupanın güvenliği ve savunmasıyla ilgili son durum üzerine değerlendirmede bulundu. Von der Leyen, Avrupanın güvenliğinde bir krizle karşı karşıya olduklarını söyleyerek, “Avrupanın her zaman krizler içinde inşa edildiğini biliyoruz. Avrupanın savunması için ortak adım atma zamanı geldi. Avrupa güvenlik düzeni sarsılıyor ve Soğuk Savaşın sona ermesinden sonra kurduğumuz hayallerimizin çoğu paramparça oluyor” dedi.

Avrupanın gayrisafi yurt içi hasılaya (GSYH) oranla yüzde 2den bile daha az savunma harcaması yaptığını vurgulayan Von der Leyen, “Bugün yapılan tüm analizler, Avrupa bütçesinin tamamına bakıldığında yüzde 3ün üstüne çıkmamız gerektiğini gösteriyor” diye konuştu.

Von der Leyen, ‘Rearm Europe’ ismini verdiği Avrupayı silahlandırma konusunda geçen hafta AB liderlerine sunduğu yasa teklifine değinerek, 150 milyar avrosu ortak tedarik için olmak üzere üye ülkelere toplam 800 milyar avroya kadar mali destek sağlanmasının planlandığını hatırlattı.

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Reklam
Yorum yapmak için tıkla

Yorum Yapın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir