Sosyal medyada bizi takip edin

Türkiye

Antalya’da 8 Mart yürüyüşü

Yayınlanma tarihi:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

Antalya Kadın Platformu, Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında yürüyüş düzenledi. Kadınlar, ellerinde taşıdıkları pankartlarla sloganlar atarak Aydın Kanza Parkından başlayıp, Cumhuriyet Meydanına yürüdü. Yürüyüş sırasında Kadın, yaşam, özgürlük sloganları atıldı. Yürüyüşe çeşitli kadın platformları da destek verdi. Cumhuriyet Meydanında yapılan basın açıklamasında konuşan Antalya Kadın Platformu sözcüsü Özlem Yavuz, kadın hakları mücadelesinin önemine vurgu yaptı.

İSTANBUL SÖZLEŞMESİNE GERİ DÖNÜLMELİ

Yavuz, 8 Martın tarihçesine değinerek, “Bugün, eşit işe eşit ücret ve daha iyi çalışma koşulları talebiyle grev yaparken hayatını kaybeden kadın işçilerin anısına adanmıştır. O günlerden bu yana kadınlar adalet, eşitlik ve özgürlük taleplerini her 8 Martta dile getirmektedir. Kadınların birey olarak tanınmadığı, ekonomik bağımsızlıklarının kısıtlandığı, şiddete karşı yeterli önlemlerin alınmadığı bir düzene karşı mücadelemizi sürdürüyoruz. İstanbul Sözleşmesine geri dönülmesini, kadınları koruyacak yasal düzenlemelerin hayata geçirilmesini talep ediyoruz” diye konuştu. 2025i Kadın Yılı olarak nitelendiren Yavuz, “Tüm bunlara karşı bu 8 Martta da demokrasi, eşitlik, barış ve özgürlük talebimizi yükseltiyor, 2025 yılını Aile Yılı değil Kadın Yılı ilan ediyoruz” dedi.

8 MART İÇİN TATİL TALEBİ

8 Martın Türkiyede resmi tatil ilan edilmesi çağrısında bulunan Yavuz, “Kadınların uğradıkları eşitsizlik, ayrımcılık ve sömürüye karşı seslerini daha fazla yükseltebilmeleri, taleplerini alanlarda dillendirebilmeleri için 8 Martın, Türkiyede tüm kadınlar için resmi tatil ilan edilmesini talep ediyoruz. Geçmişten bugüne mücadele ederek, örgütlenerek, direnerek ve dayanışarak dünyayı değiştiriyoruz. Bizi evle, savaşla, yoksullukla ve baskıyla kuşatmaya çalışan erkek egemen sistemin getirdiği eşitsizliğe, baskıya ve bizi susturmaya, haklarımızı gasp etmeye çalışanlara karşı birleşelim, mücadeleyi büyütelim. Kadınlar örgütlendiğinde, birlikte mücadele verildiğinde dünya değişir” diye konuştu. Yürüyüş, meydanda yapılan açıklamanın ardından sloganların atılmasıyla sona erdi.

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Reklam
Yorum yapmak için tıkla

Yorum Yapın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir