Sosyal medyada bizi takip edin

Güvenlik

TSK’nın kadın pilotları helikopterlerle görevden göreve koşuyor

Yayınlanma tarihi:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

Kara pilotlar Yüzbaşı Sena Özer ve Binbaşı Yeşim Bölükbaşı, TSK Kara Havacılık Komutanlığı bünyesinde İstanbulda bulunan 4üncü Kara Havacılık Alay Komutanlığında çalışıyor. Özer ve Bölükbaşı, Sikorsky S-70 helikopterler ile birçok görevde yer aldı. Operasyonlara katılan pilotlar, doğal afetlerde de helikopterlerle görev alıyor. Özer ve Bölükbaşı, zorlu arazi ve iklim koşullarında bile uçarak, kurtarma faaliyetlerinde etkin rol alıyor.

HAVACILIĞIN PARÇASI OLMAKTAN GURUR DUYUYORUM

Babası emekli albay, eşi de kendisi gibi TSKda pilot olan Yüzbaşı Sena Özer, üniversite sınavında Kara Harp Okulunu tercih ettiğini söyledi. Babasının mesleği nedeniyle küçüklüğünden bu yana asker olmayı istediğini söyleyen Özer, “Askerlik de havacılık da ayrı ayrı zor meslekler, hatta meslek değil de aslında ikisi için de bir yaşam tarzı demek mümkün. Aynı zamanda bence askeri havacılık, bir ülkenin savunma gücü anlamında çok önemli bir unsur. Teknolojinin, yaratıcılığın ve cesaretin ortak bir alanda buluştuğu bir yer. Gazi Mustafa Kemal Atatürkün de dediği gibi, Göklerine hakim olamayan milletler, yarınlarından asla emin olamazlar. Dolayısıyla ben askeri havacılığın bir parçası olmaktan gurur duyuyorum” dedi.

Özer, Kara Harp Okuluna girdikten sonra tek isteğinin pilotluk olduğunu söyleyerek, “Okulda kadın pilotları gördüm. Bana çok güzel örnek oldu komutanlarımız. Ben de bunu başardığım için çok mutluyum. İlk uçuşumuzda helikopterin yerden kesildiği anda inanılmaz bir duygu hissettim. Çok heyecanlandığımı hatırlıyorum. Şu anda Sikorsky helikopterle uçuyorum. Bu helikopterle uçmak bana çok büyük bir cesaret veriyor, öz güven aşılıyor diyebilirim” diye konuştu.

Özer, 8 Martın kadın dayanışmasının, emeğinin önemini ve kadınların fırsat eşitliği mücadelesini ifade ettiğini belirterek, “Ben son yıllarda kadınların birçok alanda tabuları yıktığını ve çok büyük başarılar sağladığını düşünüyorum. Havacılık alanına baktığımızda da kadınlarımızın sayısı son yıllarda çok ciddi bir artış gösterdi. Bence kadınların böyle bir alanda da tabuları yıkıp başarı göstermesi çok büyük bir cesaret örneği, özellikle kız çocukları için. Kız çocukları, olmak istedikleri kişiye dönüşmek için sadece hedeflerine odaklansınlar, motivasyonlarını, öz güvenlerini kaybettikleri noktada tarihimizdeki Türk kadınının neler yaptığına baksınlar, oradan destek alsınlar” ifadelerini kullandı.

ÜLKENİN SAVUNMASINDA ÖNEMLİ ROL ÜSTLENİYORUZ

Binbaşı Yeşim Bölükbaşı ise 2008 yılında hava subayı teğmen olarak Kara Harp Okulundan mezun olduğunu söyleyerek, “Askeri havacılık benim için sorumluluk ve onur demek. Hem havada olmak, hem de vatan güvenliği için görev yapıyor olmak, yaptığım işe ayrıca bir derinlik katıyor. Çünkü askeri havacılık bir yaşam tarzı değil, sorumluluk gerektiren, büyük bir sorumluluk gerektiren bir yaşam tarzı. Çünkü hem zihinsel olarak, hem de fiziksel olarak her zaman hazırlıklı olmayı gerektiriyor. Disiplini ve cesareti ön planda tutmayı gerektiriyor. Aynı zamanda kadın olarak bu alanda olmak, tüm kadınların istedikleri her alanda yetenekli ve cesur olabileceklerini de bir kez daha hatırlatıyor bizlere. Bizler hem havada, hem yerde, tüm silah arkadaşlarımızla beraber görev yapıyor ve ülkenin savunmasında önemli bir rol üstleniyoruz. Bu da çok büyük bir gurur kaynağı” diye konuştu.

GURUR KAYNAĞI

Bölükbaşı, Gazi Mustafa Kemal Atatürkün manevi kızı Sabiha Gökçenden ilham aldığını belirterek, “Bu sebeple özellikle lise zamanımdan itibaren hem asker, hem pilot olmak istemiştim. Askeri havacılığa da böyle heves duydum. İlk uçuş deneyimim tek motorlu eğitim uçağında oldu. Kalkıştan sonra öğretmen komutanım bana kumandaları devrettikten sonra, sanki o hava aracı benmişim gibi, onun kumandaları sanki benim uzuvlarımmış gibi, havada her istediğimi yapabilecekmiş gibi hissetmiştim. Bu çok heyecan verici bir andı ki o heyecanı hala her uçuşumda hissediyorum. Şu an S-70 Sikorsky helikopter pilotuyum ve böyle büyük ve güçlü bir helikopteri kullanmak, verilecek her görevi her uygun koşulda yerine getirmek, çok büyük bir gurur kaynağı. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü benim için sadece kadınların gücü ve başarısını kutlamak demek değil. Aynı zamanda tüm kadınların her alanda eşit haklara sahip olması gerektiğini bir kere daha hepimize hatırlatıyor” dedi.

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
  • 4'üncü Kara Havacılık Alay Komutanlığı'nda görevli kadın pilotlar Yüzbaşı Sena Özer (sağda) ve Binbaşı Yeşim Bölükbaşı (solda), TSK envanterinde bulunan 'Sikorsky S-70' tipi helikopterleri kullanıyor. Fotoğraf: Ankara,(DHA)

  • 4'üncü Kara Havacılık Alay Komutanlığı'nda görevli kadın pilot Yüzbaşı Sena Özer (fotoğrafta) TSK envanterinde bulunan 'Sikorsky S-70' tipi helikopterleri kullanıyor. Fotoğraf: Ankara,(DHA)

  • 4'üncü Kara Havacılık Alay Komutanlığı'nda görevli kadın pilot Binbaşı Yeşim Bölükbaş (fotoğrafta) TSK envanterinde bulunan 'Sikorsky S-70' tipi helikopterleri kullanıyor. Fotoğraf: Ankara,(DHA)

  • 4'üncü Kara Havacılık Alay Komutanlığı'nda görevli kadın pilot Binbaşı Yeşim Bölükbaşı (fotoğrafta), TSK envanterinde bulunan 'Sikorsky S-70' tipi helikopterleri kullanıyor. Fotoğraf: Ankara,(DHA)

Continue Reading
Reklam
Yorum yapmak için tıkla

Yorum Yapın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir