Sosyal medyada bizi takip edin

Türkiye

Ankara Üniversitesi’nde acil durum ve yangın tatbikatı

Yayınlanma tarihi:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve Ankara Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından Ankara Üniversitesi Beşevler Yerleşkesi’nde acil durum ve yangın tatbikatı yapıldı. Tatbikatın ilk aşamasında senaryo gereği, Eczacılık Fakültesi binasındaki bir laboratuvarda yangın çıktı. Olay yerine sevk edilen itfaiye ekipleri yangını söndürerek mahsur kalanları kurtardı. Tatbikatın ikinci aşamasında senaryo gereği, Nükleer Bilimler Enstitüsündeki bir laboratuvarda kimyasal sızıntı yaşandı. AFAD ekipleri kimyasal önleyici kıyafetlerle içeridekileri kurtararak, binayı sterilize etti. Son olarak deprem sonrası kurtarma çalışması yapıldı. Senaryo gereği, depremin ardından Şevket Aziz Kansu binasında mahsur kalanlar kurtarıldı.

KENDİMİZ YENİLİYORUZ

Tatbikatı yerinde takip eden Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, 2 yıldır afet risklerine dirençli üniversite kavramı ile çalışmalar yürüttüklerini söyleyerek, “Bu hafta içinde de önce bir panel yaptık. Bir afet durumunda ne yapmamız lazım? Nasıl davranmamız lazım? Bunları teorik boyutunu konuştuk. Bugün de çok geniş kapsamlı bir tatbikat gerçekleştirdik. Tatbikatın ilk aşamasında itfaiye ekipleri çok kısa bir zaman içerisinde buraya yetişti. İçeride hem yangını söndürdüler hem mahsur kalan arkadaşlarımızı kurtardılar. 120 bine yakın bir kadro ile burada eğitim faaliyeti yapıyoruz. Onların yangında nasıl davranması gerektiğini görmek istiyoruz. Kim ne yapacak, nereye haber verecek; bunu tatbikat ile gösteriyoruz. Türkiyenin bir afet riski taşıyan ülke olduğunu biliyoruz ve hepimizin canını yakan depremler, yangınlar, seller olduğunu da biliyoruz. Ankara Üniversitesi bunlara çok müdahil oluyor. Deprem ve sellere karşı biz üniversite bünyemizde ne yapmamız gerekiyor; bunları biliyoruz. Olası risklere karşı da nasıl davranmamamız gerektiği hakkında da kendimiz yeniliyoruz” dedi.

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
  • Ankara Üniversitesi'nde yangın, deprem ve KBRN tatbikatı yapıldı. Fotoğraf: Ankara, (DHA)

  • Ankara Üniversitesi'nde yangın, deprem ve KBRN tatbikatı yapıldı. Fotoğraf: Ankara, (DHA)

  • Ankara Üniversitesi'nde yangın, deprem ve KBRN tatbikatı yapıldı. Fotoğraf: Ankara, (DHA)

  • Ankara Üniversitesi'nde yangın, deprem ve KBRN tatbikatı yapıldı. Fotoğraf: Ankara, (DHA)

  • Ankara Üniversitesi'nde yangın, deprem ve KBRN tatbikatı yapıldı. Fotoğraf: Ankara, (DHA)

  • Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, tatbikat sonrası basın mensuplarına açıklama yaptı. Fotoğraf: Ankara, (DHA)

Continue Reading
Reklam
Yorum yapmak için tıkla

Yorum Yapın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir