Connect with us

EKONOMİ

Gönül Boran Özüpak, “EYT artık göz ardı edilemez”

Yayınlanma tarihi:

EYT mağdurları devam eden sorunun artık çözülmesini talep ediyor. EYT Federasyonu Genel Başkanı Gönül Boran Özüpak da konuyla alakalı açıklamasında, emeklilikte yaşa takılanların büyük bir topluluk olduğunu ve bu problemin göz ardı edilemeyeceğini söyledi.

Yıllardır çözüm bekleyen emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının açıklamalarıyla hüsrana uğradı.

Bakanlığın, öncelikli gündemlerinde EYT ile ilgili çalışmalarının öncelikli olmaması EYT’lileri üzdü.

Aydınlık’tan Melike Güler’in haberine göre; Emeklilikte Yaşa Takılanlar Federasyonu Genel Başkanı Gönül Boran Özüpak, Aydınlık’a yaptığı açıklamada EYT’nin çok büyük bir kesimi mağdur ettiğini vurguladı.

‘BU TOPLULUĞUN DERDİ ARTIK YANGIN YERİNE DÖNÜŞMÜŞTÜR’

Özüpak, Bakanlığın öncelik konusunda yaptığı açıklamaları “Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanının şu anki gündemlerinde EYT’nin öncelikli olmadığıma dair ifadeleri var. Öncelik 3600 ek gösterge ve asgari ücret tartışmalarına verilse de EYT’liler bugün Türkiye’nin en büyük mağduriyetini yaşayan topluluktur. Bu topluluğun derdi artık yangın yerine dönmüştür. Bunun göz ardı edilmesini asla kabul etmiyoruz.” diyerek yorumladı.

‘MAĞDURİYET KABUL EDİLDİ’

Özüpak, Bakanlıktan ve AK Parti’nin EYT ile ilgili basına yansıyan farklı açıklamaların iletişim kopukluğundan kaynaklandığını düşündüklerini ve şaşkınlıkla karşıladıklarını belirtti.

Özüpak, “Böyle net olmayan formüllerle, çözüm önerileriyle, birinin var birinin yok demesiyle de olsa bu ifadeler, hükümetimiz tarafından ilk defa biz EYT’lilerin mağduriyetinin varlığını artık kabul ettikleri anlamına da geliyor.” dedi.

BAKANDAN RANDEVU TALEBİ

Özüpak, hükümetin EYT çalışması ile ilgili olarak böyle bir çalışmada EYT Federasyonu’nun da masada olması gerektiğini ifade eden dilekçe ile Bakan Bilgin’den yazılı olarak randevu talebinde bulunmuştu.

Süreci takip ettiklerini ifade eden Özüpak “Dilekçemizde Federasyon olarak, ‘nedir ne değildir, formül var mıdır, planlanan süreç seçim arifesi midir’ sorularını sormak üzere Bakan Bilgin’den randevu talep ettik. İnşallah, konunun mağdurları ve muhatabı olarak bizi dikkate almayı düşünürler. Düşünmüyorsa da mücadeleyi bırakacak değiliz.”

‘SONUCA ULAŞMAK İSTİYORUZ’

Özüpak, bu mağduriyetin 22 yıldır devam ettiğini, 19 yıldır da hükümetin bu anlamda ilk defa yetkili ağızdan dile getirildiğini vurgulayarak “Sonuca ulaşmak istiyoruz. Tabi bunun seçim malzemesi olarak da görünmesini istemiyoruz. Seçimin öncesinde tamamlansın istiyoruz. Mücadelemiz devam ediyor.” diye konuştu.

Bizi takip edin:

Google Play'den alın Google News Twitter
Continue Reading
Advertisement
Yorum yapmak için tıkla