Sosyal medyada bizi takip edin

Emeklilik

Gönül Boran Özüpak’tan Sert Tepki: Açlık Sınırının Altında Emekli Maaşı Mı Olur?

EMED Federasyonu Başkanı Gönül Boran Özüpak’tan yeni tag açıklaması.

Yayınlanma tarihi:

Güncelleme:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

Emekli ve Emekçiler Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Gönül Boran Özüpak, X hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, emekli maaşlarına ilişkin verilerin gerçekleri yansıtmadığını savundu. Özüpak, “ABO ile hakkımız gasp edilirken, iktidara duyarlı yalan TÜİK verileri de üstüne tuz biber oldu” ifadeleriyle, asgari ücretten daha düşük, hatta açlık sınırının bile altında ödenen emekli maaşlarını sert bir dille eleştirdi.

Paylaşımında dikkat çeken açıklamalardan biri ise “Kul hakkıdır, hesabı sorulacaktır. Gelsin Seçim” ifadesiydi. Bu sözleriyle Özüpak, emeklilerin mağduriyetinin giderilmesi için hesap verebilirlik talebini öne çıkarırken, seçim dönemine dair beklentileri de dile getirdi.

https://twitter.com/gonulborann/status/1887758311723778055?t=VczJdGEHYm9SWbbn7FeZKw&s=08

Özüpak’ın sözleri, emekli vatandaşlar arasında büyük yankı uyandırdı. Eleştiriler, devletin sosyal politikalarının şeffaflığı ve hesap verebilirliği konusunda ciddi tartışmalara yol açarken, emekli maaşlarının doğru ve adil bir şekilde hesaplanması gerektiği çağrısını güçlendirdi.

Bu paylaşım, emekli maaşı verilerinin tartışıldığı, kamuoyunda hesap verebilirlik ve gerçek verilerle yönetilen sosyal politikalar talebinin yeniden gündeme gelmesine neden oldu. Emekliler, hakkını teslim alabilmek için doğru veriler ışığında hesaplama yapılması gerektiğini savunuyor.

Bizi Takip Edin, Gelişmelerden Haberdar Olun!…

KAYNAK: HABER MERKEZİ

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Reklam