Sosyal medyada bizi takip edin

Türkiye

Depremzede güvenlik görevlisi Ankara’da yeni bir hayat kurdu

Yayınlanma tarihi:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

6 Şubat 2023te meydana gelen depremlerde Hatayda anneannesi Meryem Dağı Zafer Apartmanı’nın enkazında kaybeden Erkan Geçkaldı, ağır hasar gören evlerinden ablası ve annesiyle sağ çıkıp, Ankaraya taşındı. Erkan Geçkaldı, aradan geçen 2 yılda başkentte yeni bir hayat kurdu. Ankara Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Kariyer Merkezi aracılığıyla özel bir firmada güvenlik görevlisi olarak işe başlayan Geçkaldı, aynı iş yerinde güvenlik görevlisi olan Rabia Geçkaldı ile tanışıp, evlendi. Erkan Geçkaldı, depremin yarattığı travmayı 6 ay önce evlendiği eşinin desteği ile aştı.

YUVAMI KURDUM, HAYATIM DEĞİŞTİ

Erkan Geçkaldı, depremde anneannesi ile yakınlarını, komşularını kaybettiklerini, çok zor günler geçirdiklerini söyledi. Depremden 4 gün sonra kalacak yerleri olmadığı için Ankaraya taşındıklarını anlatan Erkan Geçkaldı, “Arkadaşlarımız yardımcı oldular. Burada önce iş buldum. ABB Kariyer Merkezi sağ olsun 18 Şubatta özel bir şirkette iş başı yaptım. Süreci hızlıca atlatıp kendi hayatımızı tekrar kurmaya çalıştık. Bir süre belediyenin burada kurduğu konteyner kentte kaldım. Sonra iş yerinde Rabia ile tanıştım. 2024 Nisan ayında nişanlandık. Ağustos ayında da düğünümüz oldu. Yuvamı kurdum. Hayatımda değişiklik oldu” dedi.

Hatayda hala çalışmaların sürdüğünü anlatan Erkan Geçkaldı, “Hatayda geçirdiğim her saniye belki benim yıllarıma eş değer gibi bir yük bıraktı bende. Çünkü çok fazla artçı deprem yaşadık. Bu da tabii ki bizde psikolojik olarak bir yük bıraktı. Aklımızdan kazıyamadığımız bir an olarak kaldı. Ankaraya taşındım, evlendim. Hani her şeyde bir hayır vardır gibi. Çok güzel insanlarla tanıştım sağ olsunlar. Yardımcı olan birçok insan oldu. Yani hiç deprem yaşamadan ama sanki yaşamış gibi hissedip onun gibi yaklaşan insanlar da oldu. Bu da güzel bir şey. Bunu görmek de çok güzel. Çünkü yaşadığımız kötü felaketi hafifletmek için paylaşmamız gerekiyor. Bu paylaşımı da sağ olsun çevremizdeki güzel insanlar bizimle beraber paylaşarak acılarımızı hafiflettiler” diye konuştu.

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
  • 6 Şubat depremlerinde anneannesini kaybeden Erkan Geçkaldı, ağır hasar gören evlerinden sağ çıkıp, Ankara'ya taşındı. Geçkaldı, başkentte Rabia Geçkaldı ile evlenerek yeni bir hayat kurdu. Fotoğraf: Ankara, (DHA)

  • Erkan Geçkaldı'nın Hatay'da annesi ve ablası ile oturdukları bina depremde ağır hasar görerek yıkıldı. . Fotoğraf: Ankara, (DHA)

  • Erkan Geçkaldı'nın Hatay'da annesi ve ablası ile oturdukları bina depremde ağır hasar görerek yıkıldı. . Fotoğraf: Ankara, (DHA)

  • 6 Şubat depremlerinde anneannesini kaybeden Erkan Geçkaldı, ağır hasar gören evlerinden sağ çıkıp, Ankara'ya taşındı. Geçkaldı, başkentte Rabia Geçkaldı ile evlenerek yeni bir hayat kurdu. Fotoğraf: Ankara, (DHA)

Continue Reading
Reklam
Yorum yapmak için tıkla

Yorum Yapın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir