Güvenlik
Vurularak ölen Günay’ın ellerinde barut izine rastlandı, tutuklu eşinin silahı kullanmadığı belirlendi
Olay, 8 Aralıkta Sarıçam ilçesi Gültepe Mahallesinde meydana geldi. Günay Sena Sert, 2 yıl önce evlendiği İbrahim Sertin cep telefonuna bir kadından gelen mesajı görünce aralarında tartışma çıktı. Tartışma sırasında eşi İbrahim Serte ait tabancayla göğsünden vurulan Günay Sena Sert, ağır yaralandı. İbrahim Sert, bağırarak yardım isteyip, eşini kucağına alarak apartmanın dışına çıkarmaya çalıştı. Bu sırada Günay Sena Sert yere düşerken, İbrahim Sert ise üzerindeki tişörtü çıkarıp, eşinin yarasına tampon yaptı. O anlar ve İbrahim Sertin yaşadığı panik, apartmanın güvenlik kamerasına yansıdı.
‘İNTİHAR ETTİ, BEN ÖLDÜRMEDİM’
İhbar üzerine bölgeye çok sayıda ekip gönderildi. Sağlık görevlileri kalbi duran kadına kalp masajı yapıp, hastaneye kaldırdı. Yoğun bakım ünitesinde tedaviye alınan Günay Sena Sert, aynı gün hayatını kaybetti.
Adana Adli Tıp Kurumu’nda yapılan otopsisinde bitişik atışla karnından göğsünden vurulduğu tespit edilen Günay Sena Sert, ailesi tarafından toprağa verildi. Polis ekipleri tarafından gözaltına alınan ve ifadesinde, “Eşim telefonumda bir kadının mesaj attığını gördü. Bu nedenle sinirlenip, silahımı alıp kendine sıktı. İntihar etti, ben öldürmedim” diyen İbrahim Sert, tutuklandı.
AİLE, GÜNAY’IN ÖLDÜRÜLDÜĞÜNÜ ÖNE SÜRDÜ
Öte yandan Günay Sena Sertin ailesi, kızlarını İbrahim Sertin öldürdüğünü belirterek, suç duyurusunda bulundu. Aile, daha önce kızlarının birkaç kez darbedildiğini, bu nedenle İbrahim Sert hakkında uzaklaştırma kararları olduğunu ifade edip belgeleri savcılığa sundu.
ATIŞ ARTIKLARININ MEVCUT OLDUĞU GÖRÜLDÜ
Savcılık talimatıyla olay günü İbrahim Sert ile Günay Sena Sertin el svapları alınarak, Adana Kriminal Polis Laboratuvarı’na incelemeye gönderildi. Yapılan incelemede Günay Sena Sertin ellerinde barut izi tespit edilirken, İbrahim Sertten alınan numunelerde ise bu izlere rastlanmadı. İncelemenin ardından çıkan raporda, “Günay Sena Serte ait svap numunelerinin tamamında atış artıklarının mevcut olduğu görülmüştür” denildi.
Olay günü tabancayı kullanmadığı belirlenen İbrahim Sertin cezaevinde olduğu bildirildi.