Sosyal medyada bizi takip edin

Güvenlik

Husumetlisini öldüren sanığa müebbet hapis

Yayınlanma tarihi:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

Olay, geçen yıl 12 Haziranda saat 18.00 sıralarında Melikgazi ilçesi Battalgazi Mahallesi Selçuklu Sokakta meydana geldi. Aralarında husumet bulunduğu iddia edilen Umut Yamalı ile Yaşar Atay ve Durmuş K. arasında tartışma çıktı. Kısa sürede büyüyen tartışma silahlı ve bıçaklı kavgaya dönüştü. Kavgada Yamalı, yanındaki tabanca ile Atayı, bıçakla da Durmuş K.yi yaraladı. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralılar, adrese gelen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Tedaviye alınan yaralılardan Atay, kurtarılamadı. Polis tarafından yakalanıp, gözaltına alınan Umut Yamalı, çıkarıldığı mahkemede tutuklanarak cezaevine konuldu.

KARAR DURUŞMASI YAPILDI

Umut Yamalı hakkında kasten adam öldürme, ruhsatsız silah bulundurma ve kasten yaralama suçlarından dava açıldı. Kayseri 1inci Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın karar duruşmasında tutuklu sanık Umut Yamalı ile ölen Atayın şikayetçi yakınları hazır bulundu. Pişman olduğunu söyleyen sanık Umut Yamalı, “Öldüğünü emniyette öğrendim. Öldürme kastım yoktu. Olay yerine silah bulunmadı şeklinde rapor tutulmuş. Ama, yakınları oradaydı. Kesin onlar silahı kaybetti. Keşke olay buraya kadar gelmeseydi” dedi. Yaşar Atayın şikayetçi yakınları ise sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi.

İNDİRİM YAPILMADI

Mahkeme heyeti, sanık Umut Yamalıyı, kasten öldürme suçundan müebbet hapis cezasına çarptırdı. Heyet, sanığa, Durmuş K.ye yönelik kasten yaralama suçundan 2 yıl 4 ay, ruhsatsız silah bulundurma suçundan ise 1 yıl 6 ay hapis cezası verdi. Mahkeme, sanığın suça meyilli olduğu ve devam eden birçok dosyasının olmasını gerekçe göstererek, cezada indirime ve hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına dair karar vermedi.

Karar sonrası ölen Atayın yakınları mahkeme salonunda heyeti alkışlayarak, sanığa tepki gösterdi. Sanık Yamalı ise maktul yakınlarının alkış tepkisine alkışlayarak karşılık verdi.

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Reklam
Yorum yapmak için tıkla

Yorum Yapın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir