Ekonomi
Ödeme platformu Lidio’dan 250 milyon lira gelir hedefi
Finansal teknolojiler sektörüne, ‘Ödemelere Sınırsız Özgürlük’ sloganıyla Lidio katıldı. Sektörde fark yaratacaklarını söyleyen Lidio Kurucu Ortağı ve CEO’su Emre Güzer, 2023 yılında 4 milyon tüketiciye ulaşmayı ve 250 milyon lira gelir elde etmeyi hedeflediklerini söyledi.
İşletmelerin yerel ve küresel ihtiyaçlarına yönelik hizmetlerin yanı sıra tüketiciye de çok kanallı ve özgür ödeme deneyimi sunmayı hedefleyen yeni nesil ödeme platformu Lidio’nun lansmanı yapıldı. Toplantıda Lidio Kurucu Ortağı ve CEO’su Emre Güzer, geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete’de yayımlanan kararla, 6493 sayılı ‘Ödeme ve Menkul Kıymet Mutabakat Sistemleri, Ödeme Hizmetleri ve Elektronik Para Kuruluşları’ hakkındaki kanun çerçevesinde, Merkez Bankası’ndan dijital ödemelere aracılık etmek üzere lisansını alan platformun hikayesini anlatarak, hedeflerine yönelik bilgi verdi.
Halihazırda e-Ticaret, Perakende, Sigorta ve Telekom şirketlerine özel servisler geliştiren, 2021 yılının kampanyalar dönemi olarak da bilinen kasım ayında tüm Türkiye’deki online ödemelerin yüzde 25’inden fazlasını tek başına üstlenen Mobilexpress platformu, Lidio’nun uçtan uca, yeni nesil servisleriyle herkesin erişimine açtı. Platform, KOBİ’den Fortune 500’e her ölçekten şirketin ödemelerini özgürleştiren yeni nesil finansal teknoloji girişimi olarak işletmelere tek noktadan, sınırsız ödeme özgürlüğü imkanı vermeyi hedefliyor.
Lidio ayrıca tüm tahsilat işlemleri için tek platform olma özelliğiyle sınır ötesi hizmet sunarken, sahtecilik faaliyetlerini yüzde 95’in üzerinde azaltan, işletmelerin maddi kayıplarını önleyen yöntemler de barındırıyor.
PLATFORMUMUZA KAYITLI 54 MİLYONDAN FAZLA KAYITLI KREDİ KARTI VAR
Finansal teknolojilerinin hızlı dönüşen dünyasında, ‘Ödemelere Sınırsız Özgürlük’ sloganıyla Lidio’nun yolculuğunu başlattıklarını açıklayan Lidio Kurucu Ortağı ve CEO’su Emre Güzer, “10 yılı aşkın süredir Mobilexpress çatısı altında Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen şirketlerine ödeme servisleri geliştiriyoruz. Geçtiğimiz yıl neredeyse lisanslı tüm ödeme kuruluşlarının tamamı kadar işlem hacmine tek başımıza aracılık ettik. 160 milyon adedin üzerinde işlem ve 35 milyar TL’den fazla hacim bugün Lidio’nun kalbi olan Mobilexpress platformunda gerçekleşti. Yine platformumuza kayıtlı 54 milyondan fazla kayıtlı kredi kartı var. Neredeyse internet üzerinde kullanılan tüm kredi kartlarını tokenize etmeyi başardık. Sınırsız özgürlükten kastımız gerek bankalar gerek tüm ödeme kuruluşları gerekse dünyanın herhangi bir yerinden ödemeye aracılık edebileceğimiz alternatif ödeme yöntemlerinin tamamına yer veriyoruz. Bir işletme bizimle çalışmaya başladığında ödemelere ilişkin bir daha hiçbir efor sarfetmek zorunda kalmıyor. Ödemelere ilişkin tüm süreçler Lidio’nun uzman ekipleri tarafından yönetiliyor. Sektörde fark yaratabileceğimizi, sektörü yeniden bir araya getirebileceğimizi düşünüyorum” dedi.
“GELİRLERİMİZİ HER YIL KATLAYARAK ARTIRACAĞIZ”
Yeni nesil finansal teknoloji girişimi olduklarını belirten Güzer, “Buna ilave olarak Lidio’nun faaliyetine başlaması ile Lidio Pass çatısı altında yer alan 1,8 milyon bireysel kullanıcı Türkiye’nin en büyük işletmelerinde pürüzsüz Lidio süreçlerini deneyimlemeye başlayacak. Lidio Pass logosunu da en çok tercih edilen işletmelerde görünür kılmaya devam edeceğiz. Bu deneyimden güç alan Lidio, yalnızca işyerlerinin yerel ve küresel ihtiyaçlarına yönelik değil, temas ettiğimiz milyonlarca tüketiciye de çok kanallı ve özgür ödeme deneyimi sunacak. Lidio bir finansal teknolojiler girişimi olmanın ötesinde ülkemizde ve dünyada ‘özgür ödeme’ anlayışını benimseyen bir ideal. Zira Lidio ödeme deneyiminde sınırları ortadan kaldırmayı, tüm işletme ve tüketicilere farklı teknoloji ve donanımlar arasından seçim yapma imkânı tanıyacak. Hedefimiz kuracağımız küresel ve dijital köprülerle dünyanın en büyük işletmelerinin işlemlerini Türkiye’de gerçekleştirmek. 2023 itibarıyla 250 milyon TL gelir üretme hedefimiz bulunuyor. Gelirlerimizi her yıl katlayarak artıracağız. Tüketici sayısını da 1,8 milyondan 4 milyona çıkarmayı amaçlıyoruz. Ayrıca Türkiye’nin finansal teknolojiler ve ödeme sistemleri alanlarında en deneyimli ekibini de yepyeni yeteneklerle genişletmek istiyoruz” diye konuştu.
Dijital ödemelerin pandemi döneminde arttığını söyleyen Güzer, bu sayede ödeme kuruluşlarının çok hızlı büyüdüğünü dile getirdi. Güzer, dünyada her 5 kişiden 4’ü pandemide internetten alışverişle tanıştığını ifade etti.