Sosyal medyada bizi takip edin

Türkiye

Memurlardan “Torba Yasa” Eylemi! Bayram İkramiyesi, Refah Payı, Kademeli Emeklilik, 3600 Ek Gösterge…

Memurlar torba yasaya eklenmesini istekleri konuları açıkladı.

Yayınlanma tarihi:

Güncelleme:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

Kamu Birliği Konfederasyonu’na bağlı Tüm Eğitim Çalışanları Sendikası (TEÇ-SEN) ve Savunma ve Güvenlik Destek Hizmetleri Sendikası (SAVDES-SEN), Hazine ve Maliye Bakanlığı önünde bir araya gelerek memurların uzun süredir beklediği düzenlemelerin torba yasaya dahil edilmesi için bir eylem gerçekleştirdi. Sendikalar, memurların ve emeklilerin daha iyi çalışma koşullarına sahip olması ve haklarının korunması için belirli düzenlemelerin yasaya eklenmesini talep ediyor.

Eylemin Amacı ve Talepler

SAVDES-SEN Genel Başkanı Cengiz, burada yaptığı açıklamada, hem memurların hem de emeklilerin içinde bulunduğu zorlu ekonomik koşullara dikkat çekerek, verilen sözlerin yerine getirilmemesinin yarattığı hayal kırıklığını dile getirdi. Cengiz, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) görüşülen 2025 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu ve Devlet Memurları Kanunu’nda değişiklik içeren torba yasa teklifinin, memur ve emeklilerin sorunlarına çözüm üretmek için önemli bir fırsat olduğunu vurguladı.

“ARTIK TAHAMMÜLÜMÜZ KALMADI”

Cengiz, memurların çeşitli sorunlarına çözüm getirecek bir düzenleme yapılması gerektiğini belirterek şunları söyledi:

“Yardımcı Hizmetler Sınıfımızın, kamu mühendisleri ve teknik hizmetler sınıfımızın, kariyer uzmanlarımızın, kamu avukatlarımızın, kamu şeflerimizin, şube müdürlerimizin, çözüm bekleyen o kadar çok sorunu varken, TBMM’de görüşülen 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu, 7413 sayılı Kanun ve 375 sayılı KHK değişikliği gibi tarihi bir fırsatın kaçırılması tam bir hayal kırıklığı ve hüsran olacaktır.”

TORBA YASAYA DAHİL EDİLMESİ GEREKEN DÜZENLEMELER

Eylemde dile getirilen talepler özetle şöyle sıralandı:

Memur Maaşlarına Refah Payı: Maaşlara, son beş yıllık büyüme oranı toplamında, en az %30 oranında ilave refah payı düzenlemesi yapılmalı.

Yardımcı Hizmetler Sınıfının Kaldırılması: Bu sınıfın kaldırılarak, personelin genel idare hizmetleri sınıfına geçirilmesi.

3600 Ek Gösterge: Birinci dereceye ulaşmış tüm memurlara 3600 ek gösterge verilmesi.

Seyyanen Zammın Taban Aylığa Yansıtılması: Emeklilik haklarına da etki edecek şekilde seyyanen zamların taban aylıklara yansıtılması.

Mülakatın Kaldırılması: Kamuya personel alımı ve görevde yükselme sınavlarında mülakat sistemine son verilmesi.

Kamu Kadrolarının Standardizasyonu: Tüm kadroların görev tanımlarının belirlenip, yeniden düzenlenmesi ve standart hale getirilmesi.

Bayram İkramiyesi: Tüm memurlara ve emeklilere Ramazan ve Kurban Bayramlarında bir maaş ikramiye ödenmesi.

Kamu Mühendislerinin Hakları: Mühendislerin mali haklarının iyileştirilmesi, teknik sorumluluk tazminatı verilmesi ve emeklilere ek ödeme yapılması.

Kademeli Emeklilik Sistemi: Kamuda kademeli emeklilik modelinin uygulanması.

Disiplin Affı: Memurlar için disiplin affı getirilmesi.

Fiili Hizmet Süresi Zammı: Riskli işlerde çalışan kamu personeline yıpranma payı verilmesi.

Mobbing ile Mücadele: Tüm kurumlarda mobbing ile mücadele birimlerinin kurulması.

Kamu çalışanlarının bu taleplerinin karşılanıp karşılanmayacağı, TBMM’de devam eden bütçe görüşmeleri ve torba yasa teklifine eklenecek düzenlemelere bağlı olacak.

Bizi Takip Edin, Gelişmelerden Haberdar Olun!

KAYNAK: HABER MERKEZİ

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Reklam