Sosyal medyada bizi takip edin

Türkiye

Suriye’de hapishanede tutulduğu ileri sürülen Mehmet’ten 2 yıldır haber alınamıyor

Yayınlanma tarihi:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

Yüreğir ilçesi Bahçelievler Mahallesinde telefon alım satımı yapan, evli ve 3 çocuk babası Mehmet Güneş, 6 Şubat 2023te Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından 9 Şubatta arkadaşlarıyla yardım götürmek amacıyla Hataya gitti. Bir süre sonra oğullarından haber alamayan Güneş ailesi ise kayıp başvurusunda bulundu. Aile, yaklaşık 2 yıldır göremedikleri, sesini dahi duyamadıkları oğullarının bir süre önce tahliye olan hapishane arkadaşından gelen telefonla Suriyenin kuzeydoğusundaki Kamışlı kentindeki terör örgütü YPGnin kullandığı cezaevinde bulunduğu haberini aldı.

UCUZ TELEFON VAADİYLE KANDIRILMIŞ

Tarım işçilerine elcilik yapan İsmail Güneş, oğlunun Hataya yardım götürdükten sonra kaybolduğunu belirterek, “İki oğlum var. 6 Şubat depremlerinden 3 gün sonra biri Kahramanmaraşa biri ise Hataya yardım götürdü. Hataya giden oğlum Mehmet bir daha geri dönmedi. Orada bir Suriyeli, Sen bize bu iyiliği yaptın, biz de sana iyilik yapalım. Deprem dolayısıyla Suriyeye giriş çıkışlar serbest. Burada 10 bin lira olan telefonlar orada 2 bin lira, gel seni oraya götürelim demiş. Oğlumu kandırıp Suriyeye götürmüşler” diye konuştu.

DÖVÜP, YPGYE AJAN DİYE TESLİM ETMİŞLER

Daha sonra oğlunu dövüp elindeki paraları aldıklarını ileri süren Güneş, “Dövüp, paralarını aldıktan sonra YPGye ajan diye teslim etmişler. Yaklaşık 2,5 ay önce biri aradı. Oğlumun Kamışlıdaki cezaevinde olduğunu söyledi. Kendisi bir süre önce o cezaevinden çıkmış. Cezaevinde ailelerini aramalarına izin verilmediğini anlattı. Depremden sonra sesini dahi duymadık. Küçük torunum 2 yaşında ve seccadenin başına geçip her namaz zamanı babası için dua ediyor. Torunlarımı böyle görünce dayanacak gücüm kalmıyor. Diplomatik durumları bilmiyorum ama devletimizin imkanı varsa oğlumuzla ilgili bilgi almalarını ve buraya getirilmesini sağlamalarını istiyoruz. Devletimizin bize yardımcı olmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

DEVLET BÜYÜKLERİNDEN OĞLUMA ULAŞMALARINI İSTİYORUM

Gözyaşlarıyla yetkililerden yardım istediğini söyleyen Emine Güneş ise “Ne olur bize yardım etsinler, benim oğlumu getirsinler. Dayanacak gücüm kalmadı. 3 çocuğu var, ne yapacağımızı şaşırdık. Devlet büyüklerinden oğluma ulaşmalarını istiyorum” dedi.

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
  • Mehmet Güneş ve çocukları. Fotoğraf: Adana,(DHA)

  • Mehmet Güneş ile kızı. Fotoğraf: Adana,(DHA)

  • İsmail ile Emine Güneş çifti. Fotoğraf: Gülşah ÖZGEN/ Adana,(DHA)

  • Anne Emine Güneş oğlunun bulunması ve Türkiye'ye getirilmesi için yardım istedi. Fotoğraf: Gülşah ÖZGEN/ Adana,(DHA)

  • Baba İsmail Güneş, oğlunun bulunması ve Türkiye'ye getirilmesi için yardım istedi. Fotoğraf: Gülşah ÖZGEN/ Adana,(DHA)

  • Güneş ailesi. Fotoğraf: Gülşah ÖZGEN/ Adana,(DHA)

  • Güneş ailesi. Fotoğraf: Gülşah ÖZGEN/ Adana,(DHA)

  • İsmail ile Emine Güneş çifti. Fotoğraf: Gülşah ÖZGEN/ Adana,(DHA)

Continue Reading
Reklam
Yorum yapmak için tıkla

Yorum Yapın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir