Sosyal medyada bizi takip edin

Güvenlik

KİLİS – Öncüpınar Sınır Kapısı’nda Suriyelilerden kutlama

Yayınlanma tarihi:

Güncelleme:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

SURİYEde muhaliflerin başkent Şam’ın kontrolünü ele geçirmesi sonrası Kiliste yaşayan Suriyeliler, Öncüpınar Sınır Kapısı’na gelerek sevinç gösterisinde bulundu.

Suriyedeki muhalif grupların Halepin ardından bu sabah Şamda da kontrolü sağlaması, sınır kenti Kiliste yaşayan Suriyeliler tarafından sevinçle karşılandı. Türkiye’de en fazla Suriyeli sığınmacıların yaşadığı iller arasında yer alan Kiliste bu gelişme üzerine sabah erken saatlerinde binlerce Suriyeli, sevinç gösterisinde bulundu. Motosiklet ve araçlarıyla sokağa çıkarak konvoy oluşturan vatandaşlar ellerinde Türk ve Özgür Suriye Ordusu bayrakları ile Öncüpınar Sınır Kapısına geldi. Burada sloganlar atarak şarkılar söyleyen Suriyeliler, aileleri ile birlikte bol bol fotoğraf çektirdi.

SURİYEYE GİDİP AİLEME BAKACAĞIM

Ahmed El Salih, 13 yıldır Türkiyede olduğunu ifade ederek, burada çok mutlu olduğunu söyledi. El Salih, artık ülkesine dönmek istediğini belirterek, orada yaşayan anne ve babasına bakacağını kaydetti.

Kutlamaya katılan diğer Suriyeliler ise uzun yıllardır burada olduklarını ve bugün bir bayram havasında sevindiklerini ifade etti.

Haber-Kamera: Reşit ÇELEBİOĞLU-KİLİS-DHA

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Reklam
Yorum yapmak için tıkla

Yorum Yapın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir