Sosyal medyada bizi takip edin

Türkiye

56 yaşında erken emeklilik sistemi 2. torba yasaya dahil edilecek! EYT, yaş, prim, sigorta, yıl hepsi değişti! 2000 üstü SGK girişi olanlar…

Yayınlanma tarihi:

Güncelleme:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

56 Yaşında Erken Emeklilik Sistemi Ek Torba Yasaya Dahil Ediliyor!

Türkiye’de emeklilik sistemi, daha sürdürülebilir ve işverenlerin yükünü artırmadan çalışanlara daha iyi bir emeklilik imkanı sunabilmek amacıyla önemli değişikliklere sahne oluyor. Bu kapsamda, Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi (TES) adı verilen yeni bir sistem geliştirildi ve ek torba yasa tasarısına dahil ediliyor. TES, çalışanlara daha uzun bir emeklilik dönemi sağlamak amacıyla emeklilik yaşını 56’ya indiriyor. İşte bu sistemin ayrıntıları:

Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi (TES), emeklilik yaşını 56’ya indirerek, çalışanlara daha erken emekli olma fırsatı sunuyor.

TES, çalışanlar için ikinci bir maaş imkanı sunarak gelir sistemini artırıyor.

Bu sistem, emeklilik döneminde aldığınız maaşın düşmemesini sağlayarak yaşam standardını koruyor.

TES, tasarruf yapma fırsatı sunarken, bir yandan da birikimlerinizi kazanca dönüştürüyor.

Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi, kıdem tazminatına devlet garantisi getiriyor.

TES’in devreye girmesiyle, devletin ve işverenin katkılarıyla daha iyi bir emeklilik sistemi oluşturulacak. Şu an için geçerli olan şartlar, 10 yıl çalışma ve 56 yaş olarak belirlenmiş durumda. Ancak TES ile bu şartlara uyarak emekli olanlar, ikinci bir emekli maaşı almış olacaklar.

Özellikle vergi indirimi ile emekli olan kişiler, emekli olduktan sonra çalışmaya başladıklarında emekli aylıklarının kesilmediğini unutmasınlar. Vergi indiriminden faydalanan engelliler için, emekli olduktan sonra çalışmakta herhangi bir sakınca bulunmuyor.

Eğer iş yerinizde yanlışlıkla İşten Ayrılış Bildirgesi verildiyse ve bu hatayı 10 günlük süre içinde fark edemezseniz, SGK’ya bir dilekçe vererek bu hatayı düzeltebilirsiniz. Ancak önemli bir nokta, sigortalının o aya ait ücretlerinin tam olarak ödendiğinden emin olmanız gerektiğidir. İptal işlemi, SGK tarafından denetim sonucunda da yapılabilir, ve bu işlem için herhangi bir idari para cezası uygulanmamaktadır.

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Reklam