Connect with us

TÜRKİYE

5000 prim günü ile emekli olunacak mı? Staj ve çıraklık sigortası sayılacak mı?

Yayınlanma tarihi:

EYT ile ilgili en çok merak edilen konulardan biri, “EYT staj ve çıraklık sigortası sayılacak mı?” sorusudur. Bu konuda beklentiler hala tazeliğini korurken, 1998 öncesinde staj sigortası olan kişiler, EYT’den yararlanmak isteyenler olarak staj sigortasıyla ilgili yeni adımları yakından takip etmektedir.

EYT’de stajın başlangıç sayılması veya geriye dönük staj borçlanmasına ilişkin henüz bir karar bulunmamaktadır. Ancak staj mağdurlarının mücadelesiyle birlikte, bu konu her an Meclis’e gelebilir.

Ancak Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, 5000 prim günü ve Staj ve çıraklık sigortası için söz verdi.

Ev hanımlarının emeklilik fırsatı! Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, “Emekli olmak isteyen ev hanımlarının primlerinin üçte birini biz karşılayacağız” ifadelerine yer vermiştir. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık da “Ev hanımlarının emeklilik imkanı, bu dönemde yapacağımız en önemli çalışmalardan biridir. Ev hanımlarının emekli olmak istemeleri halinde sigorta priminin üçte birini devlet ödeyecektir” demiştir.

Ev kadınlarının emekliliği konusu, ailenin sosyal ve kamusal tarafına verilen önemi gösteren bir tutumdur. Planlanan düzenlemeyle, ev kadınlarının kendi aileleri için ürettikleri ekonomik değerin kamusal bir tarafı olduğu kabul edilmektedir. Dolayısıyla, her vatandaşın sosyal güvenlik sisteminin dışında bırakılmaması hedeflenmektedir. Her vatandaşın sosyal güvenceye sahip olması ve ihtiyaç duyduğunda bunu kullanabilmesi amaçlanmaktadır.

Devlet, ev kadınlarının emekliliğini kolaylaştırmayı hedeflemektedir. Bireysel emeklilik sistemine dahil olan ev kadınları için düşük primler zaten uygulanmaktadır ve devlet, kadınların sigorta primlerinin üçte birini karşılamayı taahhüt etmektedir. Bu şekilde, ev kadınlarının emekliliğini teşvik etmek ve kolaylaştırmak amaçlanmaktadır.

Bizi takip edin:

Google Play'den alın Google News Twitter
Continue Reading
Advertisement
Yorum yapmak için tıkla