Sosyal medyada bizi takip edin

Türkiye

4’üncü sondaj gemisi ‘Abdülhamid Han’a Türk bayrağı iÅŸlendi 

Yayınlanma tarihi:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

MERSÄ°N’in Silifke ilçesinde bakıma alınan, 238 metre uzunluÄŸunda ve 42 metre geniÅŸliÄŸinde olan, CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan’ın adını ‘Abdülhamid Han’ olarak duyurduÄŸu 4’üncü sondaj gemisi, kırmızı- beyaza boyanarak üzerine Türk bayrağı iÅŸlendi. 

Güney Kore’deki Okpo Limanı’ndan 7 Mart’ta yolculuÄŸa baÅŸlayan gemi, 19 Mayıs PerÅŸembe günü, Mersin’in Silifke ilçesine geldi. TaÅŸucu Limanı’nda bakıma alınan ve  CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan’ın adının ‘Abdülhamid Han’ olarak belirlendiÄŸini söylediÄŸi 4’üncü sondaj gemisine, kırmızı- beyaza boyandıktan sonra Türk bayrağı iÅŸlendi. Gemiye ilerleyen günlerde de adı yazılacak. 

7’nci nesil üstün teknolojiye sahip, 238 metre uzunluÄŸunda ve 42 metre geniÅŸliÄŸindeki gemi, iÅŸlemlerin ardından limana yanaÅŸacak. Kule yüksekliÄŸi 104 metre olan ve aktif konumlandırma sistemi bulunan, 200 kiÅŸilik mürettebat kapasiteli gemi, kontroller ve boyama çalışması gibi sondaja hazırlık süreci için yaklaşık 2 ay limanda kalacak. 12 bin 200 metre derinlikte sondaj yapabilen ‘Abdülhamid Han’, iÅŸlemlerden sonra ‘Fatih’, ‘Kanuni’ ve ‘Yavuz’un ardından hidrokarbon arayan filoya katılan 4’üncü gemi olacak.

 

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Reklam