Connect with us

EKONOMİ

3600 Ek Gösterge ve Kademeli Emeklilik Torba Yasaya Eklenecek mi? Bakan Işıkhan’dan Son Açıklama!

2. Torba yasa maddeleri 2024 yılı itibarıyla yeniden gündemde.

Yayınlanma tarihi:

2. Torba yasa maddeleri 2024 yılı itibarıyla yeniden gündemde.

Milyonlarca vatandaşın yakından takip ettiği ve ekonomik olarak birçok düzenlemeyi içinde barındıran düzenlemede 3600 ek gösterge torbası yasa ile gündemdeyken, uzun süreli emeklilik de dikkat çekici konu başlıkları arasında. Meclis’ten ayrılma ile ilgili maddeler gündemdeyken, gözler “Torba yasa 2024’te yeni gelişmeler var mı, emeklilik ve 3600 ek gösterge son dakika onaylandı mı?” sorularının yanıtına çevrildi.

TORBA YASA MECLİSTEN GEÇTİ Mİ, NE ZAMAN ÇIKACAK?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın erken emeklilik reformu amacıyla aktardığı birçok adım atılıyor. Bağkur 7200, ev hanımlarına prim desteği, erken emeklilik, 3600 ek gösterge son durum belirtileri arasında takip ediliyor.

İşte Torba yasa 2024 güncel son durum:

TORBA YAŞADA NELER VAR?

EV HANIMLARINA EMEKLİLİK

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, sosyal medyadan ilgililerle ilgili açıklama yaptı: “Ev kadınlarımızla birlikte bu toplumsal ekonomik yaşam içerisindeyiz. Ev kadınlarına yönelik 3’te 1 prim desteği kapsamında muhafazayı başlattık. Burada genetik bağlı sigorta kapsamında bir sistem kuruyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın sözü.Bunda kesinlikle bir sapma olmayacaktır. da orta vadede bulması planlanıyor.”

SSK VE BAĞ-KUR PRİM EŞİTLEME

“Sosyal güvenlik sistemimizin sürdürülebilirliğini sağlamak durumundayız. Bunu biz prim gelirleriyle bölüyoruz. En önemli gelirimiz bu. Bunun dışında bir gelirimiz yok. Vatandaşlarımızı çalışma kaydetmeye çalışıyoruz. Bağ-Kur’ların 9000 gün olan prim ödeme günlerini görüyoruz 7200 gün düşürme konusunda devam ediyoruz. Bu seçim öncesinde verilen bir sözdür. Mutlak suretle mutluyuz. Bütçe disiplini adına bu adımlarla atacağız.”

KADEMELİ EMEKLİLİK VE 3600 EK GÖSTERGE

Torba, yasanın meclis toplantılarına gelmesinin ardından emeklilik de araştırılanlar arasında yer alıyordu. Bakan Işıkhan, “Günümüzde staj sigortalılar ve emeklilik sigortasıyla ilgili bir çalışmamız yok.” tasarruf kullanıldı.

Gözler şimdi Meclis’ten gelecek olan resmi açıklamalarda ve torba yasalarının kişilerin arasında çok sayıda kişi arasında bu düzenlemelerin ne zaman görüneceğine çevrildi.

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Advertisement
Yorum yapmak için tıkla