Connect with us

EKONOMİ

3600 EK GÖSTERGE HABERLERİ: Meclis’e geldi! 3600 ek gösterge Meclis’ten geçti mi, Torba Yasa’da var mı, kimlere yararlanacak?

Kamu çalışanlarının merakla beklediği 3600 ek gösterge düzenlemesiyle ilgili son dakika gelişmeleri yaşanıyor.

Yayınlanma tarihi:

Kamu çalışanlarının merakla beklediği 3600 ek gösterge düzenlemesiyle ilgili son dakika gelişmeleri yaşanıyor.

Milyonlarca memuru ilgilendiren bu düzenlemenin Meclis’ten geçmesi beklenirken, son gelişmeyle birlikte 3600 ek gösterge Meclis’e taşındı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın önceki açıklamalarıyla gündeme gelen bu düzenleme, birinci dereceye yükselen kamu çalışanlarının ek gösterge düzenlemesi için adımların atılacağı müjdesiyle hareketlendi. Şimdi ise gözler Meclis’e çevrildi.

3600 Ek Gösterge Ne Zaman Çıkacak?

Özellikle birinci dereceden memurların yararlanacağı düzenlemenin kabul edilmesi bekleniyor. Son çıkan düzenlemeyle polis, öğretmen, hemşire ve din görevlileri gibi birçok kamu çalışanı bu haktan faydalanmıştı. Ancak 3600 ek gösterge Meclis’ten geçti mi, Torba Yasa’da yer alıyor mu soruları hala cevabını bulmayı bekliyor.

3600 Ek Gösterge Meclis Gündeminde!

3600 ek gösterge konusu Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşındı. Konya milletvekili Barış Bektaş’ın Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan’a yönelttiği soru önergesiyle konu gündeme geldi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın daha önceki açıklamalarına göre, 15 Ocak 2023 tarihinde yürürlüğe giren 3600 Ek Gösterge Düzenlemesiyle birlikte çalışan emekli 5,3 milyon kamu personeli ve bunların hak sahiplerinin ek göstergeleri yeniden düzenlendi. Şimdi ise birinci dereceye yükselen devlet memurları için 3600 ek gösterge düzenlemesinin en kısa sürede hayata geçirileceği ifade ediliyor. Bu düzenlemenin Torba Yasa’nın tüm maddelerinin Meclis’ten geçmesiyle birlikte hayata geçmesi bekleniyor.

3600 Ek Gösterge Torba Yasada Var Mı?

Torba yasa ile birlikte 3600 ek gösterge düzenlemesinin yanı sıra 90 bin taşeron işçinin kadroya alınması, ev hanımlarına emeklilik imkanı gibi konuların da görüşüleceği bekleniyor.

3600 Ek Gösterge Kimlere Verilecek?

3600 ek gösterge düzenlemesi, yaklaşık 5,3 milyon memuru ilgilendiriyor. Bu düzenleme, memurların unvan, görev sorumlulukları ve hizmet süreleri gibi faktörlere bağlı olarak maaş hesaplarında önemli bir role sahip olacak. Önceki açıklamalarda bulunan Sosyal Güvenlik Kurumu Başuzmanı Karakaş, 3600 ek göstergeyle ilgili olarak “1’inci dereceye yükselen memurların 30 yıllık hizmet süresini doldurdukları takdirde emeklilik maaşlarına en az 4 bin 500 lira, emeklilik ikramiyelerine ise en az 150 bin liralık bir yansıma olacağını söyleyebiliriz” ifadelerini kullanmıştı.

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Advertisement
Yorum yapmak için tıkla