Sosyal medyada bizi takip edin

Bankalar

32 Bin Kişi Borç Yapılandırdı! Kamu Bankaları 4,5 Milyar TL Borcu Yapılandırdı

Halkbank, VakıfBank ve Ziraat Bankası, 32 bin 599 kişi toplam 4 milyar 433 milyon 966 bin liralık borcunu 60 aya kadar yapılandırdı.

Yayınlanma tarihi:

Güncelleme:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

Halkbank, VakıfBank ve Ziraat Bankası, 32 bin 599 kişi toplam 4 milyar 433 milyon 966 bin liralık borcunu 60 aya kadar yapılandırdı.

Bu adım, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK), Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) ile birlikte yürüttüğü finansal istikrar işlemleri sözleşmesi, bireysel kredi kartı ve ihtiyaç kredisi borçlarını ödemede zorlanana bir kolaylık olarak sunuldu.

Yapılandırma Koşulları

BDDK’nın 26 Eylül’de duyurduğu düzenlemeye göre, bireysel kredi kartlarında azami faiz oranı yüzde 3,11 olarak sınırlandırıldı. İhtiyaç kredileri ise ödemelerde 30 gün fazla gecikmede, ilave kredi olmaksızın 60 aya kadar yapılandırılabiliyor.

Ayrıca borçluların borçları için 1 yıl içinde başvuru yapmaları gerekiyor. Yapılan borçlarda aylık taksit tutarları, ilgili ayın asgari ödeme toplamına eklenerek hesaplanacak. Öte yandan, kredi kartı borçlarının tamamı ödenmeden, ilgili bankada kredi kartı limiti artırılamayacaktır.

Faiz Oranları

1 Kasım itibarıyla Türk lirası kredi kartı borcu dönem borçları 25 bin liranın elinde olanlar için azami faiz oranı yüzde 3,5, gecikme faiz oranı ise yüzde 3,8 olarak belirlendi. Dönem borcu 25 bin ile 150 bin lira arasında olanlar için bu oranlar sırasıyla yüzde 4,25 ve yüzde 4,55 olarak, 150 bin liranın üzerindekiler için azami faiz yüzde 4,75 ve gecikme faizi yüzde 5,05 olarak çalıştırılabilir.

Kamu bankalarının açıklamasına göre, yeniden başlatma uygulaması büyük rahat ilgi görerek çok sayıda kişinin borçlarına bir ödeme imkanı sundu.

KAYNAK: HABER MERKEZİ

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Reklam