Emeklilik

29 Ekim’de emekli ikramiyesi verilecek mi?

29 Ekim’de emekli ikramiyesi verilecek mi?

Yayınlanma tarihi:

Güncelleme:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

29 Ekim’de Emekli İkramiyesi Verilecek mi?

Emekli ikramiyelerinin bu yıl 29 Ekim’de ödenip ödenmeyeceği milyonlarca emekli tarafından merakla bekleniyor. Geçtiğimiz yıl Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet’in 100. yılına özel olarak emeklilere 5.000 TL tutarında bir ikramiye verilmesini müjdelemişti. Ancak bu yıl da aynı ikramiyenin verilip verilmeyeceği sorusu hala yanıt bulmuş değil. Konuyla ilgili Sosyal Güvenlik Başuzmanı İsa Karakaş’ın yaptığı açıklamalar, emeklileri yakından ilgilendiriyor.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!

Geçtiğimiz Yıl 5.000 TL Verilmişti

2023 yılında Cumhuriyet’in 100. yılına özel olarak emeklilere tek seferlik bir ikramiye verilmişti. Bu ödeme, Ramazan ve Kurban Bayramı ikramiyelerinden farklı olarak yalnızca 29 Ekim’e özel yapılmıştı. Karakaş, geçtiğimiz yıl yapılan ödemenin ardından emeklilerin bu sene de aynı uygulamanın tekrarlanıp tekrarlanmayacağını merak ettiğini belirtti.

2024 Yılında Emeklilere 29 Ekim İkramiyesi Olacak mı?

Sosyal Güvenlik Başuzmanı İsa Karakaş, 2024 yılında da benzer bir ikramiye ödemesinin yapılması için kanun çıkarılması gerektiğini vurguladı. Ancak şu ana kadar ne bir kanun teklifi hazırlandı ne de bu yönde bir talimat verildi. Ekonomi yönetiminin enflasyonla mücadeleye odaklanması nedeniyle bu tür bir ödemenin yapılması beklenmiyor. Karakaş, “Geçen sene yapılan ödeme tek seferlikti ve bu yıl için böyle bir ikramiye gündemde değil,” açıklamasını yaptı.

Ekonomik Zorluklar ve Emeklilerin Beklentileri

Emeklilerin geçim sıkıntısı çektiğini belirten Karakaş, geçtiğimiz yıl seçim döneminde yapılan refah artışı ve seyyanen zammın yeterli olmaması nedeniyle emeklilerin şikayetlerinin arttığını dile getirdi. 2024 yılı için ise 29 Ekim’de bir ikramiye ödemesi yapılması için henüz bir adım atılmadığını ve bu yönde bir gelişme beklenmediğini ifade etti.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!

BİZİ TAKİP ETMEYE DEVAM EDİN…
KAYNAK: HABER MERKEZİ

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Exit mobile version