Connect with us

EKONOMİ

2024 ZAMLI EMEKLİ MAAŞI BELLİ OLDU! İşte Tüm Detaylar!

2024 ZAMLI EMEKLİ MAAŞI BELLİ OLDU! İşte Tüm Detaylar!

Yayınlanma tarihi:

Tek Şartı Sağlayanın Emeklilik Yaşı Düşüyor! SGK'dan Açıklama

Emekli maaşlarına yapılacak Ocak ayı zammı gündemdeki yerini koruyor. Ekim ayına ait TÜİK Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) yıllık yüzde 61,36 ve aylık yüzde 3,43 olarak açıklanırken, bu verilerle birlikte emekli maaşlarına 5 aylık enflasyon farkı uygulanacak. Peki, 2024 Ocak zammı ile en düşük emekli maaşı ne kadar olacak?

Emekli Maaşı Zammında Son Durum

Emekli maaşlarına uygulanacak Ocak zammı, 5 aylık enflasyon farkının açıklanmasıyla birlikte netleşmeye başladı. Kasım ayına ait enflasyon verileri de dikkate alındığında, SSK ve Bağ-Kur emekli maaşlarına beş aylık dönemde yüzde 35.24 oranında enflasyon farkı ortaya çıktı.

Enflasyon Farkı ve Emekli Maaşları

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından kasım ayında açıklanan enflasyon verilerine göre, temmuzdan kasıma kadar geçen 5 aylık dönemde enflasyon yüzde 35.24 olarak gerçekleşti. Bu durumda SSK ve Bağ-Kur emekli aylıkları için beş aylık dönemde yüzde 35.24 oranında enflasyon farkı oluştu.

Ocak Ayı Zammı ve Güncel Bilgiler

Ocak ayında yapılacak enflasyon farkı oranları, 3 Ocak 2024’te açıklanacak. Hükümetin bu oranlar üzerine refah payı ekleyebileceği de göz önünde bulunduruluyor. Bu durum, en düşük emekli aylığının 7 bin 500 liraya çıkarılması kararı sonrasında gündeme gelmiş ve Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından düzeltilme sözü verilmişti.

Emeklilere Kademeli Zam Öngörüsü

Ocak ayında açıklanacak enflasyon oranıyla birlikte zam oranları netleşecek. Hükümetin, bu oranlara ek olarak refah payı ekleyebileceği konuşuluyor. Emeklilere yapılacak kademeli zammın 2024 yılında devreye gireceği öngörülüyor.

Emekli Maaşı Hesaplamaları

Ocak ayındaki zammın net miktarı, enflasyon verilerinin yanı sıra Merkez Bankası’nın yıl sonu enflasyon tahminine de bağlı olarak şekillenecek. Yıl sonu enflasyonu yüzde 65 düzeyinde gerçekleşirse, SSK ve Bağ-Kur emekli aylıklarına yüzde 37.76 oranında enflasyon farkı kadar zam yapılacak.

İşçi ve Esnafın Emekli Maaşı Zam Oranları

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, işçi emeklilerinin maaş zammının biraz daha az olabileceğine dikkat çekti. Yılmaz, en düşük 7.500 liranın altındaki maaşlar için de bütçe imkanlarını zorlayarak ellerinden gelenin yapılacağını belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Emeklilere Müjdeli Açıklama

Geçtiğimiz haftalarda yapılan Kabine Toplantısı’nın ardından açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, emekli zamlarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Yılbaşında emeklilerin durumunun gözden geçirileceğini ve her türlü fedakarlığın sergileneceğini belirterek, Türkiye’nin büyüdükçe, güçlendikçe, zenginleştikçe elde edilen kaynakların milletle paylaşılacağını vurguladı.

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Advertisement
Yorum yapmak için tıkla