Connect with us

EKONOMİ

2024 Yılında Sosyal Yardımlara Zam Müjdesi! Temmuz Ayında Hesaplar Kabaracak!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından destek ödemelerine yönelik zam tarihi ve güncel tutarlar araştırılıyor.

Yayınlanma tarihi:

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından destek ödemelerine yönelik zam tarihi ve güncel tutarlar araştırılıyor.

Bakanlık, ocak ayında memur maaş katsayısına göre gerçekleşen zammı şubat ve mart aylarında da ülke genelindeki hak sahibi vatandaşların hesaplarına yatırmıştı. Zamlı desteklerin verilmesinin ardından bakanlık, resmi internet sitesi ve sosyal medya hesapları üzerinden duyurular yaparak kamuoyunu bilgilendiriyor.

2024 yılında sosyal yardımlara ne zaman zam yapılacağı ve artışın ne kadar olacağı merak konusu. Temmuz ayında, memur maaş katsayısına bağlı olarak sosyal yardım ödemelerine zam yapılması planlanıyor. Ancak, zam oranı henüz belirlenmedi. Ocak ve şubat aylarının enflasyon verilerine dayanarak yapılan hesaplamalar, iki aylık enflasyon farkının %11,53 olduğunu gösteriyor. Mart, nisan, mayıs ve haziran aylarının enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından bu oranın artması bekleniyor.

2024 yılı ortasında, sosyal yardım ödemelerinde memur maaş katsayısına bağlı olarak bir zam yapılması bekleniyor. Ocak ayında yapılan zammın ardından, evde bakım maaşı 7608 TL’ye, sosyal ve ekonomik destek ödemesi ise ortalama 5330 TL’ye çıkmıştı. Doğalgaz tüketim desteği ise yıllık 1500 TL ile 3500 TL arasında değişiyor. Mart ayında da, aile destek paketi ödemeleri hane içindeki kişi başına düşen aylık gelire göre 850 TL ile 1250 TL arasında yapılıyor.

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Advertisement
Yorum yapmak için tıkla