Connect with us

Emeklilik

2024 Yılında Emeklilere Büyük Müjde! 3’lü Zam İçin Geri Sayım Başladı

Yayınlanma tarihi:

2024 Yılında Emeklilere Büyük Müjde! 3'lü Zam İçin Geri Sayım Başladı

Türkiye’nin ekonomik performansı, emekli kök maaşı zammı, memur maaşı zammı ve en düşük emekli maaşı düzenlemesi öncesinde olumlu bir seyir izliyor. Son Anadolu Ajansı anketi, ülkenin ekonomik durumunda belirgin bir iyileşme olduğunu gösteriyor. Bu olumlu gelişme, 2024 Ocak zammının milyonlarca kişinin gelirine olumlu bir etki yapacağına işaret ediyor. İşte 7.500 TL ve üstü maaşlara yapılması beklenen zamların ayrıntıları…

Yeni yılın başlamasıyla birlikte SSK ve Bağ-Kur emeklileri, Ocak ayındaki zam oranlarını merakla bekliyor. AA Finans tarafından gerçekleştirilen Beklenti Anketi, emeklilere yönelik zam oranlarına dair önemli tahminleri ortaya koydu. Emekliler, Ocak ayında uygulanacak zam oranlarını öğrenmek için sabırsızlanıyorlar. İşte her bir kalemde hesaplanan maaşlar…

EMEKLİNİN OCAK ZAMMI KALEM KALEM HESAPLANDI

Yakın zamanda asgari ücretin belirlenmesinin ardından şimdi de memurlar ve emeklilerin Ocak ayı zamları gündemde. Toplamda yaklaşık 20 milyon memur ve emekli, 3 Ocak’ta açıklanacak zam oranlarını bekliyor. Belli olan oran, aynı ay içinde emeklilerin hesaplarına yansıtılacak.

Enflasyon Verileri ve Zam Tahminleri

SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zamları, 2023 yılının ikinci altı aylık dönemindeki TÜFE (Tüketici Fiyat Endeksi) verilerine göre belirlenecek. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan verilere göre, ilk beş ayda enflasyon %33.66 olarak gerçekleşti. Aralık ayı verisi henüz açıklanmadı.

AA Finans’ın Enflasyon Beklenti Anketi

AA Finans’ın Aralık ayı Enflasyon Beklenti Anketi’nde yıl sonu enflasyon tahmini %65.19 olarak belirlendi. Bu tahmine göre, yılın ikinci yarısındaki enflasyon oranı %37.92 olması bekleniyor. Bu da SSK ve Bağ-Kur emeklileri için aynı oranda bir zam anlamına geliyor.

Diğer Tahminler ve Beklentiler

Ocak ayı zammıyla ilgili diğer tahminler de AA Finans’ın anketine yakın bir seyir izliyor. Orta Vadeli Program ve Merkez Bankası’nın tahminleri de yılsonu enflasyonunu %65 civarında gösteriyor. Bu durum, SSK ve Bağ-Kur emeklileri için %37.76 ile %38.08 arasında bir zam oranını işaret ediyor.

Ek İyileştirmeler ve Refah Payı

Emekliler için sadece enflasyon zammının ötesinde ek iyileştirmeler de bekleniyor. Özellikle refah payı eklenmesiyle emeklilerin zam oranlarının %50’yi aşması mümkün görünüyor.

EMEKLİ ZAMMINA 3 BİN TL SEYYANEN ZAM AYARI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine toplantısı sonrasında emekli memurlarla ilgili yapılan yasal çalışmaya dair önemli açıklamalarda bulundu. En düşük emekli maaşının 2023 yılında 3.500 TL’den 7.500 TL’ye yükseltildiği bilgisini paylaşan Erdoğan, bu rakamın 10.000 TL’ye çıkarılmasının masada bulunan en güçlü seçenek olduğunu ifade etti. Ayrıca, taban aylıkların artırılmasının yanı sıra seyyanen zam formülü de gündemde. Bu kapsamda, bütün emeklilerin maaşlarına 2.000 TL ile 3.000 TL arasında bir artış yapılması düşünülüyor.

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Advertisement