Connect with us

EKONOMİ

2024 Yaş Çay Alım Fiyatı Açıklandı! Çay Üreticilerine Müjde!

2024 Yaş Çay Alım Fiyatı Açıklandı! Çay Üreticilerine Müjde!

Yayınlanma tarihi:

Tarım ve Orman Bakanlığı, uzun süren bekleyişin ardından nihayet 2024 yaş çay alım fiyatını duyurdu. Bu yılın yaş çay alım fiyatı ne kadar? İşte detaylar:

Yaş çay alım fiyatları 2024 yılında oldukça merak konusu oldu. Çay kesme mevsiminin başlamasına rağmen, üreticiler ÇAYKUR’un fiyatını açıklamamasıyla zor durumda kaldı. Öte yandan, Doğu Karadeniz’deki özel sektör fabrikaları, kendi fiyatlarını belirleyerek çiftçilerden yaş çay alımına başladılar. Ancak, devletin belirlediği yaş çay alım fiyatı, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından açıklandı.

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın açıklamasına göre, yaş çay alım fiyatı kilogram başına 17 TL olarak belirlendi. Üreticilere verilen 2 TL’lik destekleme bedeli de eklenince, bu yıl yaş çay alım fiyatı 19 TL olarak uygulanacak.

Bakanlık açıklamasında şu ifadeler yer aldı: “2024 yılı yaş çay alım fiyatı kilogram başına 17 lira, üreticilerimize verilen destekleme bedeli ise 2 lira olarak belirlenmiştir. Böylece, 2024 yılında yaş çay bedeli olarak üreticilerimizin eline kilogram başına 19 lira geçecektir.”

Geçtiğimiz yılın yaş çay alım fiyatı ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanmıştı ve destekleme ödemesi dahil 11,30 TL olarak belirlenmişti. Bu yıl ise bu rakam 19 TL’ye yükselmiş oldu.

Çay üreticileri, ÇAYKUR’un fabrikalarına teslim edilen yaş çaylar için belirlenen fiyattan alım yapacaklar. Özel sektör ise daha düşük fiyattan alım yapacak. Bu nedenle, ÇAYKUR’un vereceği fiyat çay üreticileri için büyük önem taşıyor.

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Advertisement
Yorum yapmak için tıkla