Connect with us

Emeklilik

2024 Temmuz Zammı Netleşti! Zamlı Polis, Doktor, Öğretmen, İmam Maaşları Açıklandı

Yayınlanma tarihi:

2024 Temmuz Zammı Netleşti! Zamlı Polis, Doktor, Öğretmen ve İmam Maaşları Açıklandı.

2024 Temmuz zammı için heyecanlı bekleyiş sona erdi ve yeni maaş listesi açıklandı. Milyonlarca memur ve emekli, Temmuz ayında yapılacak maaş artışlarını merakla bekliyordu. İşte zamlı polis, doktor, öğretmen ve imam maaşları…

Memur Maaşları Temmuz Ayında Artacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, asgari ücrete ara zam yapılmayacağını kesin ve net bir dille duyurmuştu. Ancak memur maaşları, yasalar gereği her 6 ayda bir artıyor. Bu nedenle Temmuz ayında memur maaşlarına zam gelecek. Ocak ayında %49,25 oranında zam alan memurlar, Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanması ile birlikte kesinleşecek 6 aylık enflasyon oranından enflasyon farkı ve toplu sözleşme zammı alacak.

Memur Maaş Zammı Tahminleri

Memurlara verilecek maaş zammında Ocak ayında yapılan %15’lik toplu sözleşme zammının üstünde kalan enflasyon farkı uygulanacak. Aynı zamanda toplu sözleşmeye göre %10 TİS zammı da yapılacak. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın piyasa katılımcı anketi sonuçlarına göre, memura verilecek zam oranı Temmuz 2024 itibariyle toplamda %20 olacak.

Zamlı Memur Maaşları Ne Olacak?

Memur maaş zammı konusunda beklentilerin gerçeğe dönüşmesi halinde ortalama memur maaşı 45.000 TL’ye yükselecek. Temmuz zammı sonrası belirli meslek gruplarının maaşları şu şekilde olacak:

Polis Memuru: 51.676 TL

İmam: 48.342 TL

Öğretmen: 46.650 TL

Hemşire: 46.276 TL

Doktor: 65.070 TL

Ayrıca memur maaşları, evlilik durumu, çocuk sayısı gibi durumlara göre de farklılık gösterecek.

Yeni Zamlı Memur Maaşları Tablosu

Sabah Gazetesi’nden Mete Dirice tarafından hazırlanan yeni zamlı memur maaşları tablosu, Temmuz ayında hangi memurun ne kadar maaş alacağını detaylı bir şekilde gösteriyor. İşte yeni zamlı memur maaşları…

Bu maaş artışları, memur ve emekli vatandaşların yaşam standartlarını iyileştirmeyi hedefliyor. Temmuz zammı ile birlikte milyonlarca memur ve emekli, ekonomik olarak rahatlayacak. Bu yeni düzenleme, memur maaşlarının enflasyon karşısında erimesini önlemek ve çalışanların alım gücünü artırmak adına önemli bir adım olarak öne çıkıyor.

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Advertisement
Yorum yapmak için tıkla