Connect with us

Emeklilik

2024 Temmuz Asgari Ücret Zammı Sızdırıldı! İşte Zam Tarihi ve Detaylar

Yayınlanma tarihi:

2024 Temmuz Asgari Ücret Zammı Sızdırıldı! İşte Zam Tarihi ve Detaylar

Milyonlarca asgari ücretli çalışanın beklediği Temmuz 2024 ara zammı sızdırıldı! Asgari ücrete yapılacak ek zam için tarih belirlendi. 8 milyondan fazla çalışan, Temmuz ayında maaşlarına ek zam beklentisi içine girerken, ek zam kulisleri de hareketlenmeye başladı. Peki, Temmuz 2024’te asgari ücrete ne kadar zam yapılacak? Yeni asgari ücret kaç TL olacak?

Asgari Ücretli Çalışanlar İçin Büyük Beklenti

Ocak 2024 itibariyle belirlenen asgari ücret doğrultusunda her ay 17.002 TL maaş alan milyonlarca çalışan, durmak bilmeyen enflasyon karşısında zorlanıyor. Hayat pahalılığının her geçen gün arttığı bu dönemde, asgari ücretle çalışanlar, Temmuz ayında bir ara zam yapılmasını umutla bekliyor. Hükümetten yapılan açıklamalarda temmuzda asgari ücrete 2. bir zam planlanmadığı belirtilse de, çalışanların ve SGK uzmanlarının beklentileri hala yüksek. Peki, asgari ücrete yeni zam yapılacak mı?

Bakan Işıkhan’dan Açıklama

Geçtiğimiz günlerde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücrete 2. zam iddialarını kesin bir dille yalanladı ve Ocak ayında belirlenen asgari ücretin tüm yıl boyunca geçerli olacak şekilde hesaplandığını söyledi. Ancak, kulis bilgileri bu açıklamanın tam aksini işaret ediyor. Özellikle yerel seçimlerin ardından, asgari ücretli ve emeklilerin gösterdiği tepkiler göz önünde bulundurularak, asgari ücrete ara zam yapılacağı konuşuluyor. Zam tarihi olarak ise Temmuz ayı yerine Ekim ayı işaret ediliyor. Ekim ayında enflasyonun baz etkisiyle düşmesi bekleniyor.

Ara Zam Sonrası Asgari Ücret Ne Kadar Olacak?

Ankara kulislerinde ve iktidara yakın kaynaklardan dolaşan bilgilere göre, hükümetin asgari ücret zammı planı ortaya çıktı. Asgari ücrete yapılacak olan ara zam en az 3.000 TL seyyanen zam olacak. Hükümet bu konuda işverenlerle temasa geçmeye başladı. SGK uzmanlarına göre, asgari ücretin ara zam ile birlikte 20.002 TL’ye yükseltilmesi planlanıyor. Bu durumda, asgari ücret yeniden açlık sınırı seviyesine gelecek.

Zam İçin Tarih Belli Oldu

Milyonlarca asgari ücretli çalışanın heyecanla takip ettiği asgari ücret zammı ile ilgili bir tarihte gündemde. İddiaya göre, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, 26 Haziran’da işveren temsilcileri ile temasa geçmeye başlayacak ve asgari ücretle ilgili anlaşma sağlanacak.

Kulislerde Neler Konuşuluyor?

Kulislerde dolaşan bilgilere göre, hükümetin asgari ücret zammı planı netleşmeye başladı. Özellikle yerel seçimlerin ardından oluşan tepkileri göz önünde bulundurarak, Temmuz ayında değil ama Ekim ayında enflasyonun baz etkisiyle düşmesi beklenen dönemde asgari ücrete ek zam yapılması planlanıyor.

Milyonlarca asgari ücretli çalışan için büyük bir merak konusu olan Temmuz 2024 asgari ücret zammı, hükümet ve işveren temsilcileri arasındaki görüşmelerin ardından netleşecek. Bu süreçte, çalışanların ve uzmanların beklentileri doğrultusunda olumlu bir sonuç çıkması, hayat pahalılığıyla mücadelede önemli bir adım olacak.

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Advertisement