Connect with us

EĞİTİM

2024 SÖMESTR TATİLİ NE ZAMAN! Karne ve Tatil Bilgileri!

2024 SÖMESTR TATİLİ NE ZAMAN! Karne ve Tatil Bilgileri!

Yayınlanma tarihi:

2023 yılı sona ererken, gözler şubat tatili 2024 tarihlerine çevrildi. Okulların kapanış tarihi ve sömestr tatili ile ilgili merak edilenleri sizler için derledik. 15 tatil olarak da bilinen sömestr tatili, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) çalışma takvimine göre belirlendi. Öğrenciler, yoğun bir dönemin ardından zihin ve bedenlerini dinlendirmek için sabırsızlanıyor. İşte, 2024 sömestr tatili başvuru tarihleri ve diğer önemli detaylar!

Okullar Ne Zaman Kapanacak? Sömestr Tatili Başlıyor!

2023 yılının son günlerine yaklaşırken, 2024 yılına giriş yapılacak. 1 Ocak Pazartesi günü yeni yıl başlarken, gözler okulların kapanış tarihine çevrildi. Aralık ayının sonuna gelinmesiyle birlikte, 15 tatil 2024 tarihi merak konusu oldu. 2023-2024 eğitim öğretim döneminin sömestr tatili, ocak ayında gerçekleşecek. Öğrenciler, dönem sonu sınavlarını tamamladıktan sonra 15 günlük sömestr tatiline girecek ve ardından ikinci döneme başlayacaklar.

Karne Tatili 2024 (Şubat Tatili) Ne Zaman?

2023-2024 yılı sömestr tatili için geri sayım başladı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yayımlanan 2023-2024 takvimine göre tatil günleri ve haftaları belli oldu. Okullarda ilk dönemin sona ermesine az bir süre kaldı. İlk ara tatil 13-17 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek. Öğrenciler, 22 Ocak Cuma günü sömestr tatiline çıkacaklar. Şubat tatili ise 22 Ocak 2024 Pazartesi başlayacak ve 2 Şubat 2024 Cuma günü tamamlanacak. İkinci dönem, 5 Şubat 2024 Pazartesi başlayacak ve 14 Haziran 2024 Cuma günü sona erecek.

Ara Tatil Kalkıyor mu? İkinci Ara Tatil İptal Mi Olacak?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, TRT Haber’de ara tatil ile ilgili yaptığı açıklamada, “Ara tatili kaldırmıyoruz, öyle bir şey gündemimizde yok. Ara tatillerle ilgili anket yapılıyor; bu, işlevsel olup olmadığını değerlendiren rutin bir süreçtir. Verileri değerlendirdikten sonra karar alacağız. Türkiye’nin farklı iklimlere sahip olması nedeniyle ara tatillerin bölgesel iklim koşullarına göre revize edilebileceğini düşünüyorum” ifadelerine yer verdi.


İkinci Ara Tatil İptal Mi Olacak?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, ikinci ara tatillerin iptal olabileceği sinyallerini verdi. İkinci ara tatilin bayram haftasına denk gelmesi sebebiyle bu durumun zorlaşacağını belirten Tekin, “İkinci dönemde biraz olmayacak gibi duruyor” şeklinde konuştu.

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Advertisement
Yorum yapmak için tıkla