Connect with us

TÜRKİYE

2024 Ocak Memur Zammı Ne Kadar Olacak? Enflasyon Farkı, Seyyanen Zam ve Ek Zamla Birlikte Zamlı Memur Maaşları

Yayınlanma tarihi:

2024 Ocak Memur Zammı Ne Kadar Olacak? Enflasyon Farkı, Seyyanen Zam ve Ek Zamla Birlikte Zamlı Memur Maaşları

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) her ayın başında bir önceki aya ait enflasyon verisini açıklıyor. Memur ve memur emeklileri maaşlarına 6 aylık periyotlar halinde enflasyon farkı ve toplu sözleşme zammı oranında zam alıyor. Ekim ayı enflasyon rakamının açıklanmasıyla birlikte, memurun alacağı 4 aylık enflasyon farkı netleşti. Peki, 2024 Ocak memur zammı ne olacak? İşte detaylar:

Memur maaşlarına yapılan zamların hesaplanmasında enflasyonun yanı sıra toplu sözleşme zammı da etkili oluyor. Temmuz ayında yapılan zamda memurlara ek olarak 8 bin TL seyyanen zam kararı alınarak en düşük memur maaşı 22 bin TL seviyesine çıkarılmıştı. Şimdi gözler, 2024 Ocak memur zammında.

Memur Maaş Zam Oranı Ne Olacak?

Ekim ayı enflasyon rakamı aylık %3,43 olarak açıklandı. Memurun alacağı enflasyon farkı, toplu sözleşme dahil edildiğinde ise %40,39’a yükseldi. Ancak 2024 Ocak memur zammı, Kasım ve Aralık aylarının enflasyon verilerinin netleşmesinin ardından kesinleşecek.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, daha önce yaptığı açıklamada memur zam oranının %50 seviyesinde olacağını ifade etmişti. Ancak 4 aylık süreç geride kaldığında memura yapılacak zam oranı şimdiden %40,39 seviyesine ulaşmış bulunuyor.

2024 Ocak memur zammıyla ilgili kesin bilgiler, Kasım ve Aralık aylarının enflasyon verileriyle birlikte netleşecek. Memurlar, bu verilerin açıklanmasını sabırsızlıkla bekliyor. Gelişmeleri takip etmeye devam edeceğiz.

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Advertisement