Connect with us

EKONOMİ

2024 Ocak memur zammı belli oldu: En düşük memur maaşı 33 bin liraya çıkacak

Yayınlanma tarihi:

2024 Ocak ayı memur zammı son dakika gelişmeleri yüz binlerce memur ve memur emeklisi tarafından takip ediliyor. Temmuz ayında yapılan zamla birlikte en düşük memur maaş zammı 22 bin lira seviyesine yükseltilirken gözler Ocak ayı memur maaş zammına çevrildi.

Eylül ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından yılın ikinci yarısının 3 aylık enflasyon farkı belli oldu. 3 aylık enflasyon farkı ile emeklilerin alacağı zam yüzde 25,11 olurken memur maaşlarına yapılacak zam oranı ise yüzde 35,73 oldu.

En düşük memur maaşı 33 bin liraya çıkacak

Eylül ayında enflasyon aylık yüzde 4,75 olarak açıklandı. Buna göre memurlar ve memur emeklileri Temmuz ayı için yüzde 9,49, Ağustos ayı için de yüzde 9,09, Eylül ayı için de yüzde 4,75 enflasyon farkını hak etmiş oldu.

3 aylık enflasyon farkı ile emeklilerin alacağı zam oranı şimdiden yüzde 25,11 oldu. Memurların enflasyon farkı ise daha farklı hesaplanıyor. Memur enflasyon farkı ve toplu sözleşme zammı hesaba katıldığında enflasyon farkı dahil 3 aylık memur zammı yüzde 35,73 oldu.

Bu zam oranıyla birlikte en düşük memur maaşı 22 bin 17 liradan 33 bin liraya çıkacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan emeklilere 5 bin liralık ikramiye müjdesi

Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamada emeklilere 5 bin liralık ikramiye müjdesi verdi. Erdoğan, “Emeklilerimizin çektiği sıkıntıları biliyorum. Kabine toplantımızda yaptığımız değerlendirmelerin ardından emeklilerimizi rahatlatacak yeni karar aldık. Emeklilerimize bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin Türk Lirası ödemeyi yapmayı kararlaştırdık. Emekli olup, fiilen çalışmaya devam eden emeklilerimizi bu düzenlemenin dışında bırakıyoruz. Bu ödemeler Kasım ayının ilk yarısı itibariyle emeklilerimizin hesabına yatırılmış olacaktır. Yılbaşında emeklilerimizin durumunu tekrar gözden geçirip her türlü fedakarlığı sergileyeceğiz. Bu kararın hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Memur zammı için yeni müjde bekleniyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın AK Parti Kurultayı’ndaki konuşmasında emekli aylıklarına yapılacak refah zammıyla ilgili mesajlar vermesi üzerine memur zammı için de yeni bir müjdenin gelebileceği belirtiliyor. Erdoğan, konuşmasında “Son 21 yıldır enflasyona ezdirmediğimiz işçi, memur ve emeklilerimize inşallah önümüzdeki dönemde yeni müjdeler vermeye devam edeceğiz” demişti.

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Advertisement
Yorum yapmak için tıkla