Connect with us

EKONOMİ

2024 Memur Maaş Zammı Belli Oldu! Bakan Işıkhan Açıkladı!

2024 Memur Maaş Zammı Belli Oldu! Bakan Işıkhan Açıkladı!

Yayınlanma tarihi:

Türkiye’de milyonlarca memur ve memur emeklisi, 2024-2025 yıllarındaki sosyal ve mali haklarını belirleyen toplu sözleşme zammıyla ilgili heyecan içerisinde. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, yapmış olduğu açıklamada, en düşük memur maaşının ne kadar olacağını duyurdu. TÜİK’in ekim ayı enflasyon verileri ile belirlenen 4 aylık enflasyon farkı da memur maaşlarına yüzde 22.08 oranında zam olarak yansıyacak.

Memur Maaşları ve Enflasyon Farkı:

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan ekim ayı enflasyon verileri, memur ve memur emeklilerinin maaşlarına yansıyacak zamları belirledi. Enflasyon farkının yüzde 22.08 olmasıyla birlikte, memur maaşlarına yapılacak zamda netlik kazandı.

Bakan Işıkhan’dan Açıklama:

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, memur zammıyla ilgili yaptığı açıklamada, “Memur ve memur emeklilerimiz için enflasyon hedeflemelerine göre Ocak 2024’te yapılacak artış yaklaşık yüzde 50’ye yaklaşacaktır. En düşük devlet memuru maaşı 22 bin 17 liradan yaklaşık olarak 33 bin lira seviyelerine çıkacaktır.” ifadelerini kullandı.

Ocak Ayında Maaşların Hesaplanması:

Memur maaşları ocak ayında belirlenirken, temmuz-aralık dönemine ait enflasyon farkı göz önünde bulundurulacak. Temmuz ayında yapılan yüzde 17.55 oranındaki zammın yanı sıra, seyyanen zam miktarı da maaşlara eklenmeyecek. Yüzde 6’yı aşan enflasyon farkı, ocak ayında maaşlara yansıtılacak.

2024 Ocak Zammı ile Beklenen Maaşlar:

Yıl sonu enflasyonuna bağlı olarak ocak ayında yapılacak zam, beklenen duruma göre farklılık gösterecek. Yüzde 62’lik bir enflasyon durumunda, memur maaşlarına yüzde 46.73 oranında zam yapılacak. Bu durumda, en düşük devlet memuru maaşı 22.017 liradan 32.306 liraya çıkacak.

Bakan Işıkhan’ın açıklamaları ve TÜİK verilerine göre belirlenen enflasyon farkı, memurların ve memur emeklilerinin maaşlarında önemli bir artışa işaret ediyor. Ocak 2024’te gerçekleşecek zam, memur maaşlarının belirlenmesinde kritik bir rol oynayacak.**

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Advertisement
Yorum yapmak için tıkla