Connect with us

EKONOMİ

2024 Mayıs Enflasyon Beklentisi ve TÜİK Verileri! Merkez Bankası Açıklama Yaptı!

2024 Mayıs Enflasyon Beklentisi ve TÜİK Verileri! Merkez Bankası Açıklama Yaptı!

Yayınlanma tarihi:

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıklayacağı 2024 Mayıs ayı enflasyon rakamları merakla bekleniyor. Bu veriler, Merkez Bankası’nın faiz kararı ve ekonomiye yönelik politikalarında önemli bir rol oynayacak.

Mayıs ayı enflasyon beklentileri, piyasa katılımcıları anketiyle belirlendi ve TÜİK verileri haziranın ilk haftasında açıklanacak. Bu veriler, temmuz ayındaki memur ve emekli zammı gibi ekonomik kararlarda belirleyici olacak.

TÜİK’in her ayın 3’ünde açıkladığı enflasyon verileri, 2024 Mayıs ayı için 3 Haziran Pazartesi günü kamuoyuna sunulacak.

Merkez Bankası’nın yayımladığı enflasyon beklentilerine göre, cari yıl sonunda tüketici enflasyonu beklentisi bir önceki döneme göre düşüş gösterdi. Aynı şekilde, 12 ay ve 24 ay sonrası enflasyon beklentilerinde de azalma görüldü.

2024 Mayıs ayı anket döneminde yapılan değerlendirmelere göre, katılımcıların enflasyon beklentileri belirli aralıklarda yoğunlaşmış durumda. Özellikle 12 ay ve 24 ay sonrası için öngörülen enflasyon oranları, ekonomi aktörlerinin dikkatle takip ettiği veriler arasında bulunuyor.

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Advertisement
Yorum yapmak için tıkla