Connect with us

EKONOMİ

2024 Maaş Zammında Şifre: Yüzde 50! Asgari Ücret, Memur ve Emekli Maaşlarında Detaylar Belli Oldu

Asgari ücret, memur ve emekli zamlarıyla ilgili son dakika haberleri geldi. 2024 maaş zamlarını bekleyen milyonlarca çalışan, bu zamların ne kadar olacağını merakla beklerken, uzmanlar zam oranının “Yüzde 50” olduğunu açıkladı.

Yayınlanma tarihi:

SON DAKİKA! Asgari Ücrete Zam Tablosu Kesinleşti! İşte 2024 Yılı İçin Belirlenen Zamlı Maaşlar

Asgari ücret, memur ve emekli zamlarıyla ilgili son dakika haberleri geldi. 2024 maaş zamlarını bekleyen milyonlarca çalışan, bu zamların ne kadar olacağını merakla beklerken, uzmanlar zam oranının “Yüzde 50” olduğunu açıkladı. Hesaplamalar yapılarak en düşük emekli maaşı da belirlendi. İşte 2024’te asgari ücret, memur ve emekli maaş zammına dair tüm detaylar…

2024 asgari ücret zammına geri sayım devam ederken, milyonlar memur ve emekli maaşlarındaki zam oranını merak ediyor. Yılın başında maaşlara yapılacak zam oranı için Aralık ayı enflasyonunun belirleyici olacağını belirten uzmanlar, milyonlarca çalışanın hesap yapmaya başladığı bir döneme girildiğini ifade etti. “2024 asgari ücret zammı ne kadar olacak? Memur ve emekli maaşı kaç TL’ye çıkacak? En düşük emekli maaşı kaç TL olacak?” sorularının yanıtları aranırken, gözler Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun ikinci toplantısına çevrildi.

Zam pazarlığının Pazartesi günü yeniden başlaması beklenirken, yüzde 50’lik zam iddiası kulislerde konuşulmaya devam ediyor. Memur ve memur emeklilerine yapılacak zamda ise Aralık ayı enflasyonunun belirleyici olacağı vurgulanıyor.

Mali Müşavir ve Ekonomist Muhammet Bayram, CNN Türk’e yaptığı açıklamada, memur ve memur emeklisinin 2024 maaş zammının hesaplandığını belirtti. Bayram, “Enflasyon farkı yüzde 37-38, toplu sözleşme farkı yüzde 9, refah payı artışı da yüzde 2-3 olacak. Böylece memur ve memur emeklisinin yeni yılda maaşlarına yüzde 50’lik bir zam yapılması öngörülüyor.” şeklinde konuştu.

“SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yönelik beklenen maaş zammı ne kadar olacak?” sorusuna da yanıt veren Bayram, “Hak edilen şu an için aslında yüzde 37-38’lik bir zam refah payının da yüzde 12-13 olmasıyla birlikte toplamda yüzde 50’lik bir artış bekliyoruz.” dedi.

Muhammet Bayram, yüzde 50’lik olası zam oranının en düşük emekli maaşı olan 7 bin 500 TL’ye nasıl yansıyacağına da değindi. Bayram, “En düşük emekli maaşının da yüzde 50’lik artışla 11 bin 250 TL’ye çıkmasını bekliyoruz.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Advertisement
Yorum yapmak için tıkla