Connect with us

EKONOMİ

2024 Hububat Alım Fiyatları Belli Oldu! TMO’dan Müjdeli Haber!

Tarım ve Orman Bakanlığı, 2024 dönemi hububat alım fiyatları ve politikaları hakkında açıklamalarda bulundu.

Yayınlanma tarihi:

Tarım ve Orman Bakanlığı, 2024 dönemi hububat alım fiyatları ve politikaları hakkında açıklamalarda bulundu. Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), Türkiye genelinde 600’ün üzerindeki alım noktasında faaliyet gösterecek.

Türkiye genelindeki hububat hasadının yoğun olarak devam ettiği belirtilen açıklamada, üreticilere depolama imkanı sağlamak amacıyla hububat alımlarının başladığı ifade edildi. Ayrıca, TMO’nun buğday ve arpa alım fiyatlarının yanı sıra dış ticaret tedbirlerine ilişkin alınan kararları da açıkladığı belirtildi.

TMO, Türkiye genelindeki iş yerleri ve protokol imzaladığı lisanslı depolar olmak üzere 600’ün üzerindeki alım noktasında faaliyet gösterecek. Üreticiler, ürünlerini Elektronik Ürün Senedi olarak TMO’ya satabilecekler. TMO, randevulu alım sistemini tüm alım noktalarında uygulayacak.

Açıklamada ayrıca, üreticilere sağlanacak destekler de belirtildi. Üreticiler, lisanslı depolara ürün teslim etmeleri durumunda çeşitli desteklerden faydalanabilecekler. Ürün bedeli ödemeleri, ürün teslimatından sonra 45 gün içinde yapılacak. Ayrıca, üreticilere sıfır faizli kredi imkanları da sunulacak.

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın çiftçilere sağlayacağı fark ödemesi desteğiyle ilgili de açıklamalarda bulunuldu. Bakanlık, Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı tüm üreticilere buğday için ton başına bin 750 lira, arpa için ton başına 750 lira kadar fark ödemesi desteği verecek.

Bakanlık, ayrıca üreticilere gübre, mazot ve sertifikalı tohumluk desteği sağlamaya devam edecek. Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı üretim miktarının tamamının satın alınabileceği belirtildi. TMO, uygun olan ticaret borsalarında da hububat alımı yapabilecek.

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Advertisement
Yorum yapmak için tıkla