Connect with us

Emeklilik

2024 Emekli Maaşı Ne Kadar Olacak! Emekli Zammı ve 5 Bin TL Emekli İkramiyesi Gündemde: 2024 Zammı ve Beklentiler

Yayınlanma tarihi:

2024 Emekli Maaşı Ne Kadar Olacak! Emekli Zammı ve 5 Bin TL Emekli İkramiyesi Gündemde: 2024 Zammı ve Beklentiler

Gelişmeler, milyonlarca emeklinin merakla takip ettiği bir konuyu oluşturuyor: emekli zammı ve 5 bin TL’lik emekli ikramiyesi. Ülke, Cumhuriyet’in 100’üncü yılını kutlamaya hazırlanırken, emeklilere tek seferlik ikramiye verilmesi beklentiler arasında yer alıyor. Emekli maaşı zammı ile ilgili olarak ise TBMM AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, kamuoyunu bilgilendirdi. Aynı zamanda emekliye ara zam uygulanıp uygulanmayacağı da araştırılıyor. Peki, 2024 emekli zammı ne kadar olacak ve en düşük emekli maaşı kaç TL olacak? Emeklilere 5 bin TL ikramiye verilecek mi?

Emekliye 5 bin TL ikramiye verilip verilmeyeceği ise merak konusu. Ocak ayına yaklaşırken, emekli maaşı zammı bekleniyor ve diğer yandan ocak ayından önce emekli maaşlarına ara zam yapılıp yapılmayacağı araştırılıyor. 2024 ocak emekli zammının ne kadar olacağı ve emekliye ikramiye verilip verilmeyeceği ise büyük bir merakla bekleniyor. Ayrıca emeklilere ara zam yapılıp yapılmayacağı da tartışma konusu.

EMEKLİ ZAMMI NE KADAR OLACAK?

Emekli zammı gelişmeleri büyük bir merakla bekleniyor. Ekonomist Muhammet Bayram, emekli zammı konusunda şu açıklamalarda bulundu: “Yılın ikinci altı ayına ilişkin 2 aylık (temmuz-ağustos) enflasyon rakamları açıklandı. İlk ay yüzde 9.49, ikinci ay yüzde 9.09 olarak açıklandı. Kümülatif olarak toplamda 19.52’lik enflasyon farkı oluştu. Eylül ayı enflasyon rakamları gelecek ayın 3’ü itibarıyla açıklanacak ancak eylül ayında da en düşük enflasyon oranının yüzde 7’ler civarında olacağını öngörüyoruz. Bununla beraber yüzde 26 ile yüzde 27 arasında 3 aylık bir enflasyon farkı oluşacaktır. Ekim ayında ara bir zam bekliyoruz. Ancak nihai zammın ocak ayında, yani sene başında yapılacağını bilmek gerek. Ara zam olursa en az yüzde 20’lik bir zam söz konusu olacaktır.”

EMEKLİYE ARA ZAM YAPILACAK MI?

Emekli maaşlarında yapılması öngörülen düzenlemeye ilişkin değerlendirme yapan TBMM AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na konuyla ilgili bir talimat verdiğini hatırlatarak, “Bu iki bakanlığın bürokrasisi çalışmalarını yürütüyor. 6 Şubat depremiyle beraber merkezi bütçeden AFAD Başkanlığımıza ve Çevre Şehircilik Bakanlığımıza aktarılan 765 milyar TL civarında bir bütçe vardı. Meclis kapanmadan önce ek bütçeyi çıkarmıştık; 1 trilyon 119 milyar TL. Yine borçlanma limitlerini artırmıştık. Bütçenin dengesini bozmadan; nasıl bir miktar ortaya çıkabilir, şu anda çalışma devam ediyor. Bu çalışma netleşmeden bir tarih ve rakam vermek şu anda mümkün gözükmüyor. Bütçe dengesini bozmadan, bu imkanları nasıl sağlayabiliriz, ciddi nitelikli bir çalışma yapılıyor. Ekim veya kasım ayı içerisinde tamamlanıp Meclise intikal ederse biz de bu konuda hızlı bir çalışmayı ortaya koyacağız. Hazine ve Maliye ile Çalışma Bakanlığımız bu konuda büyük bir gayret gösteriyor” dedi.

EMEKLİYE 5 BİN TL İKRAMİYE VERİLECEK Mİ?

Cumhuriyetin 100’üncü yılı sebebiyle emekliye tek seferlik üçüncü ikramiye verileceği yönünde iddialar var. Bir kereliğine ödenecek ikramiyenin miktarı üzerindeki çalışmalar devam ederken, ilk olarak masaya 5 bin lira rakamının geldiği ve bu rakam üzerinde uzlaşı sağlandığı bildirildi. Açıklamanın çalışma bittikten sonra ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı öncesi kamuoyuna duyurulması bekleniyor.

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Advertisement
Yorum yapmak için tıkla