Connect with us

EĞİTİM

2024 EKPSS tercih takvimi: EKPSS tercihleri ne zaman?

2024 EKPSS tercih takvimi: EKPSS tercihleri ne zaman?

Yayınlanma tarihi:

Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) 2024 sonuçları açıklandı, şimdi adaylar merakla tercih tarihlerinin açıklanmasını bekliyor. İşte, 2024 EKPSS tercih sürecine dair son gelişmeler…

EKPSS Tercihleri Ne Zaman Başlayacak?

Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı’na (EKPSS) giren adaylar, sonuçlarını öğrendikten sonra şimdi tercih sürecine odaklandılar. ÖSYM, 2024 EKPSS tercih kılavuzunu henüz yayınlamadı. Ancak, tercih sürecinin haziran ayında başlaması bekleniyor. Tercih işlemleri, ÖSYM’nin resmi internet sitesi olan osym.gov.tr üzerinden gerçekleştirilecek.

EKPSS Tercih Kılavuzu ve İşlemleri

EKPSS’den alınan puan ve kura ile yapılacak yerleştirme işlemleri için ÖSYM tarafından bir tercih kılavuzu hazırlanacak. Bu kılavuz, ÖSYM’nin resmi internet sitesinde yayınlanacak ve adaylar tercihlerini ais.osym.gov.tr adresinden yapabilecekler. Tercih kılavuzunda yer alan bilgilere göre, adaylar tercihlerini belirleyecek ve tercih işlemlerini online olarak tamamlayacaklar.

EKPSS Taban ve Tavan Puanlar

2024-EKPSS yerleştirme sonuçlarına ilişkin en küçük ve en büyük puanlar, adayların tercih sürecinde rehber olacak. Puanlar, ortaöğretim, ön lisans ve lisans düzeyine göre farklılık gösteriyor. Son yapılan atamalardaki taban puanlara aşağıdaki bağlantılar üzerinden ulaşabilirsiniz:

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Advertisement
Yorum yapmak için tıkla