Connect with us

TÜRKİYE

2024 Audi Q4 e-tron ve Q4 e-tron Sportback ile Elektrikli Araçlarda Devrim! Fiyat ve Özellikleri Şaşırtıyor! Rakiplerine Meydan Okuyor

Yayınlanma tarihi:

2024 Audi Q4 e-tron ve Q4 e-tron Sportback ile Elektrikli Araçlarda Devrim! Fiyat ve Özellikleri Şaşırtıyor! Rakiplerine Meydan Okuyor

Audi, elektrikli araç pazarında devrim yaratacak yeni modelleri 2024 Q4 e-tron ve Q4 e-tron Sportback’i tanıttı. Geniş kargo alanı, yenilikçi teknolojiler ve şık tasarımıyla dikkat çeken bu modeller, özellikle menzil ve performans konusunda kullanıcıları memnun edecek. İşte, 2024 Audi Q4 e-tron ve Q4 e-tron Sportback’in öne çıkan özellikleri ve fiyat bilgileri…

Elektrikli Araçlarda Yeni Bir Standart: Q4 e-tron’un Geniş Kargo Alanı ve Yenilikçi Teknolojileri

Audi Q4 e-tron, geniş kargo alanı ve yüksek teknoloji ürünü özellikleriyle segmentinde dikkat çekiyor. Benzinli Q5 modeline benzer kargo kapasitesine sahip olan Q4 e-tron, daha şık görünümlü Sportback versiyonunda ise estetik uğruna bir miktar kargo alanından feragat ediyor. Teknoloji dolu kabini ve zarif tasarımıyla Audi, Volvo XC40 Recharge ve Tesla Model Y gibi rakiplerine meydan okuyor.

2024’te Neler Değişti?

2024 yılında tüm Q4 e-tron modellerinde standart hale gelen uyarlanabilir hız sabitleyici ve şerit merkezleme özelliği, sürüş güvenliğini artırıyor. Ayrıca, direksiyondan kumandalı vites değiştiriciler sayesinde rejeneratif frenleme seviyeleri hızlıca ayarlanabiliyor. Yeni 55 modeli, 335 beygir gücü ve 258 mil menzil sunarak performans ve verimlilik açısından önemli bir adım atıyor.

Fiyatlandırma ve Donanım Seçenekleri

2024 Audi Q4 e-tron’un fiyatları 50.995 dolardan başlayarak, donanım ve seçeneklere bağlı olarak 66.395 dolara kadar çıkıyor. Premium Plus donanımı, elektrikle çalıştırılan bagaj kapağı, dört yönde elektrikle ayarlanabilen yolcu koltuğu ve kablosuz akıllı telefon şarj paneli gibi özellikler ekliyor. Dört tekerlekten çekişli 55 aktarma organı, daha fazla beygir gücü sunarak tavsiye edilen bir seçenek oluyor.

EV Motoru, Gücü ve Performansı

Giriş seviyesi Q4 e-tron 40, arka tekerleklere güç sağlayan 201 hp’lik tek bir elektrik motoruyla geliyor. Dört tekerlekten çekişli Q4 e-tron 50 ve Q4 e-tron Sportback 50 modelleri 295 beygir gücü üretirken, yeni 55 modelleri 335 beygir gücü üretiyor. Q4 e-tron’un sürüşü pürüzsüz ve dar dönüş yarıçapı ile manevra kabiliyeti yüksek olsa da, direksiyon hissi biraz yapay kalıyor.

Menzil ve Şarj Özellikleri

77,0 kWh pil paketi ile donatılan Q4 e-tron, 265 mil menzil sunuyor. Dört tekerlekten çekişli modeller ise tahmini olarak 236-258 mil arası menzil sağlıyor. 150 kW hızlı şarjı destekleyen tüm modeller, 36 dakikada yüzde 5’ten yüzde 80’e şarj olabiliyor.

İç Mekan ve Konfor

Q4 e-tron, beş kişilik oturma kapasitesi ve gazla çalışan Q5 ile benzer kargo alanı sunuyor. Arka koltuğun arkasına sekiz, koltuk arkaları katlanmış halde 22 el bagajı sığdırılabiliyor. 10,3 inç dijital gösterge ekranı ve 11,6 inç bilgi-eğlence sistemi dokunmatik ekranı bulunuyor.

Güvenlik ve Sürücü Yardımı Özellikleri

Uyarlanabilir hız sabitleyici, şeritte kalma asistanı ve otomatik acil frenleme gibi birçok sürücü destek teknolojisi, Q4 e-tron modellerinde standart. Güvenlik özellikleri arasında standart ileri çarpışma uyarısı, otomatik acil frenleme, kör nokta izleme ve arka çapraz trafik uyarısı bulunuyor.

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Advertisement