Connect with us

EKONOMİ

2024 ASGARİ ÜCRETE ARA ZAM! Çalışma Bakanı Işıkhan’dan Son Açıklama!

2024 ASGARİ ÜCRETE ARA ZAM! Çalışma Bakanı Işıkhan’dan Son Açıklama!

Yayınlanma tarihi:

Asgari ücrette temmuzda yapılacak olası bir ara zammı milyonlarca asgari ücretli için önemli bir konu haline geldi. 2022 ve 2023 yıllarında ocak ve temmuz aylarında iki kez zam alan asgari ücret, şimdi 2024 yılı temmuz ayında da bir zam bekliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, son günlerde konuyla ilgili önemli bir açıklama yaptı. İşte asgari ücrete temmuzda ara zam yapılıp yapılmayacağına dair son durum.

Ekonomik Gelişmeler ve Asgari Ücret
2024 ocak zammıyla asgari ücret yüzde 49 artarak 17 bin 2 liraya ulaşmıştı. Şimdi ise gözler, temmuz ayında yapılacak olası bir ara zammın üzerinde. Bakan Işıkhan, asgari ücrete temmuzda ara zam yapılacak mı sorusuna net bir cevap verdi.

Bakan Işıkhan’dan Açıklama
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, ekonomik verilerin iyi gittiğine dikkat çekerek ara zammın gündemlerinde olmadığını belirtti. “Aralık ayındaki düşüncemiz neyse aynı şekilde devam ediyor. Enflasyonla ilgili verilerimiz oldukça güzel geliyor. Hiçbir ara zam gündemimizde yok.” şeklinde konuştu.

Asgari Ücret Durumu
Buna göre, 2024 temmuz ayında asgari ücrete ara zam yapılmayacak. Şu anki asgari ücret tutarı ise son yapılan yüzde 49 artışla 17 bin 2 lira olarak belirlenmiş durumda.

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Advertisement
Yorum yapmak için tıkla