Connect with us

Emeklilik

2024 ASGARİ ÜCRET ZAM ORANI! Kasım Enflasyonu Sonrası Şekillenen Güncel Rakam

2024 ASGARİ ÜCRET ZAM ORANI! Kaım Enflasyonu Sonrası Şekillenen Güncel Rakam

Yayınlanma tarihi:

İlk evini alacaklara yönelik konut kredi kampanyasında değişiklik: Yüzde 90 Kredi Fırsatı

Kasım ayının enflasyon oranları açıklanırken, milyonlarca çalışanın merakla beklediği asgari ücret zammıyla ilgili belirsizlik devam ediyor. Kasım enflasyon verileri, asgari ücretin ne kadar artacağı konusunda tahminlerde bulunmak adına önemli bir referans teşkil ediyor. Detaylara göz atalım.

HaberTürk’ün aktardığına göre, Kasım ayı enflasyon verileriyle birlikte asgari ücret zammı için belirlenen alt sınır belli oldu. Ancak net bir rakam için 11 Aralık’ta toplanacak asgari ücret tespit komisyonu bekleniyor. Şu anda akıllardaki soru şu: Asgari ücrete yüzde kaç zam yapılacak?

Kasım enflasyon verileri, asgari ücret zammına dair bazı ipuçları sunuyor. Enflasyon farkının Temmuz ayından bu yana yüzde 35,24 olarak kaydedilmiş olması, asgari ücrete bu oranda bir zam yapılma ihtimalini güçlendiriyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, asgari ücretle ilgili yaptığı açıklamada, “Asgari ücret artışı zaten biliyorsunuz yıl içinde bir kezdir. Bir kez verilecek zamla bu iş biter. Bunun da sorumlusu birinci derecede Çalışma Bakanımız Vedat Işıkhan’dır. Biz vatandaşımızı bugüne kadar enflasyona ezdirmedik ve ezdirmeyiz.” şeklinde mesaj vermişti.

Önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek olan asgari ücret tespit komisyonu toplantısında, enflasyon oranları ve ekonomik göstergeler ışığında asgari ücret zam oranı netleşecek. Çalışanlar ve işverenler, bu toplantı sonrasında asgari ücretin gelecek yıl ne kadar artacağını öğrenmiş olacaklar. Takipte kalın!

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Advertisement
Yorum yapmak için tıkla