Connect with us

TÜRKİYE

2023 Kasım Ayı Evde Bakım Maaşı Ödemeleri Başladı! İşte Yatan İller Listesi

Yayınlanma tarihi:

2023 Kasım Ayı Evde Bakım Maaşı Ödemeleri Başladı! İşte Yatan İller Listesi

Her ay düzenli olarak vatandaşların hesaplarına yatırılan evde bakım maaşı, Kasım ayı için ödeme yapmaya başladı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan bu maaş, ihtiyaç sahibi vatandaşlara önemli bir ekonomik destek sağlıyor. Evde bakım maaşı ödemelerinin başladığı Kasım ayında, hangi illerde ödemelerin yapıldığını merak eden vatandaşlar için liste yayımlandı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Kasım ayında evde bakım maaşı ödemelerinin başladığını açıkladı. Evde Bakım Yardımı kapsamında, bakıma ihtiyaç duyan tam bağımlı vatandaşlar ve ailelerine ekonomik destek sağlamak amacıyla toplamda 2,8 milyar TL’lik bir kaynak ayrıldı. Bu kaynak, hak sahiplerine aylık 5.097 TL olarak dağıtılıyor.

Bakan Göktaş, yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı: “Bakıma ihtiyacı olan tam bağımlı vatandaşlar ve aileleri için bu ay toplam 2,8 milyar TL Evde Bakım Yardımı’nı hesaplara yatırmaya başladık. Hali hazırda 562 bin vatandaşımız Evde Bakım Yardımı’ndan yararlanıyor. Türkiye Yüzyılı Vizyonumuz çerçevesinde bakanlık olarak engellilik alanındaki hak temelli sosyal yardımların şeffaf bir anlayışla sürdürülebilir olmasını çok önemsiyoruz. Bu kapsamda hiç kimseyi geride bırakmayan toplum vizyonumuz çerçevesinde geliştirdiğimiz bütüncül ve adil sosyal hizmet modelleri ile toplumun her bir ferdine ulaşmayı sürdüreceğiz. Ödemelerin tüm engelli vatandaşlarımıza ve ailelerine hayırlı olmasını diliyorum.”

Evde bakım maaşı, her ayın 15’i ile 31’i arasında hesaplara yatırılıyor. Bu ödemeler, ihtiyaç sahiplerine düzenli olarak sağlanarak onların yaşam standartlarını artırıyor.

Vatandaşlar, evde bakım maaşı ödemelerinin yapıldığı illeri öğrenmek için e-devlet sistemini veya SMS ile sorgulama yöntemini kullanabilirler. SMS ile sorgulama yapmak isteyenler, telefonlarının SMS özelliğini kullanarak Ziraat Katılım Bankası aracılığıyla bakiye sorgulaması yapabilirler. Unutmayın ki SMS göndermeniz halinde operatörünüz tarafından bir SMS ücreti tahsil edilebilir.

Evde bakım maaşı, ihtiyaç sahibi vatandaşlara sağlanan önemli bir destek olduğundan, ödemelerin düzenli olarak yapılması büyük bir öneme sahiptir. Bu nedenle ödemelerin hangi illerde başladığını ve ne zaman yapılacağını öğrenmek isteyen vatandaşlar, belirtilen yöntemlerle bilgi alabilirler. Evde bakım maaşı ödemeleri, ihtiyaç sahibi ailelere ve bireylere önemli bir maddi destek sunarak onların hayatlarını kolaylaştırmayı hedefliyor.

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Advertisement