Connect with us

TÜRKİYE

2023 Almanya İşçi Alımı: Fırsatlar Kapınızı Çalıyor! Hangi Meslekler Alınacak? Şartlar Neler?

Yayınlanma tarihi:

2023 Almanya İşçi Alımı: Fırsatlar Kapınızı Çalıyor! Hangi Meslekler Alınacak? Şartlar Neler?

Almanya, iş gücüne ihtiyaç duyduğu alanlarda Türkiye ve diğer ülkelerden işçi alımı için harekete geçiyor. Yaklaşan Mart ayında meclise sunulacak tasarıyla birlikte, çalışabilme potansiyeline sahip olan, meslek eğitimi yapmayı hedefleyen ve az da olsa Almanca bilen herkes, Almanya’ya gelip çalışma şansı elde edebilecek.

Hangi Mesleklerde İşçi Alınacak?

Aşçı, inşaat işçisi, çocuk yetiştiricileri, metal ve ağır sanayi işçileri, gastronomi uzmanları, elektrikçi, program yazılımcıları, bilgi teknolojileri uzmanları, doktorlar, yaşlı bakıcılar, kamyon şoförleri, bilim adamları, iktisatçılar, işletmeciler, satış müdürleri, ürün sorumluları, mimarlar, inşaat mühendisleri, hemşireler, mühendisler, yazılım geliştiricileri ve programcılar, IT teknisyenleri, IT danışmanları, IT analistleri, elektronik mühendisleri, elektrik teknisyenleri, kaynakçılar, hasta bakıcılar, müşteri temsilcileri, müşteri danışmanları, hesap yöneticileri, üretimde ara eleman işçileri, satış uzmanları, satış asistanları, bilgisayar uzmanları gibi birçok meslek kategorisinde işçilere ihtiyaç duyulacak.

İşçi Alımı Şartları Nelerdir?

Almanya’da çalışmak isteyen Türk işçiler için “Puan Sistemi” uygulanacak ve “Şans Kartı” verilmesi için şu şartlar aranacak:

  1. Almanya’da çalışabilme potansiyelini kanıtlamak.
  2. Dil becerileri (en azından temel düzeyde Almanca bilmek) ve mesleki deneyim.
  3. Almanya ile bağlantıları olması. Özellikle Almanya’da yakınları veya iş ilişkisi olanlar avantaj sağlayacak.
  4. Meslek öğrenme yeteneği ve Almanya’da meslek eğitimi veya başka eğitim alma niyeti.
  5. Belirli bir yaş sınırlaması bulunmamakla birlikte, gençlerin tercih edilme şansı daha yüksek olacak. Uzmanlık alanına bağlı olarak yaşlı işçiler de başvurabilecek. İşçi olmasa bile yatırımcı olarak gelme imkanı da bulunacak.
  6. Diploması olmasa da aranan meslekleri iyi yapabildiğini kanıtlamak. Yani alanda usta olmak. Örneğin demirci, kaynakçı, elektrikçi, el sanatları ustası, su-kalorifer tesisatçısı gibi mesleklerde uzmanlığını ispat edenler de başvuruda bulunabilecek.
  1. Mesleki yeteneklerini kısmen kanıtlayanlara da oturma izni verilecektir.
  2. Almanya’da bir işyerinden teklif alanlar, iş anlaşması veya ortaklık sahibi olanlar için başvuru süreci daha kolay olacaktır.
  3. Almanya’da “Duldung- Müsamaha” statüsünde yaşayan ve 5 yılı aşkın süredir ülkede olan ilticacılara ve iyi bir entegrasyon sağlamışlarsa oturma izni verilecektir. Bu kişilerin sisteme yasal bir şekilde girişleri sağlanacaktır.
  4. Verilecek “Şans Kartı”na göre, Almanya’ya uyum sağlayan, kendi geçimini sağlayabilen işçiler ülkeye kalıcı olarak yerleşme imkanı elde edeceklerdir.

Almanya, 2023 yılında iş gücü açığını kapatmak ve ülkenin ekonomisine katkı sağlamak amacıyla geniş bir yelpazede mesleklerde yetenekli işçilere kapılarını açmaya hazırlanıyor. Eğer siz de bu fırsatlardan yararlanmak ve Almanya’da çalışmak istiyorsanız, belirtilen şartları sağlamaya özen göstererek bu heyecan verici fırsata başvuruda bulunabilirsiniz. Unutmayın, geleceğinizi şekillendirmek için şimdi harekete geçmek sizin elinizde!

Bizi takip edin:

Google Play'den alın Google News Twitter
Continue Reading
Advertisement
Yorum yapmak için tıkla