Connect with us

Emeklilik

2000 SONRASI SGK’LIYA İNTİBAK YASASI ÇIKTI MI? Ne Zaman Çıkacak?

2000 SONRASI SGK’LIYA İNTİBAK YASASI ÇIKTI MI? Ne Zaman Çıkacak?

Yayınlanma tarihi:

Türkiye’de emeklilik maaşlarına dair büyük bir beklenti olan 2000 sonrası intibak yasasıyla ilgili son dakika gelişmeleri gündemde. AK Parti’nin 2011’de 2000 öncesi girişliler için devreye aldığı intibak yasası sonrasında, şimdi 2000 sonrası sigorta girişliler için benzer bir düzenlemenin kapıda olduğuna dair TBMM’den çağrılar yapıldı.

Yapılan çağrılar, enflasyon karşısında yetersiz kalan emekli aylıklarının intibak yasası çerçevesinde zamlanması ihtiyacını vurguluyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın refah payıyla 5 puanlık farkı kapatarak emekli maaşları arasında eşitliği sağlaması, ancak bu farkın yetersiz olduğu düşünülerek, 2024’ün ilk aylarında emekli maaşlarındaki erimenin devam ettiği belirtiliyor.

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, Meclis’te yaptığı konuşmada 2000 sonrası emekliler için intibak yasası çağrısı yaparak düzenlemenin aciliyetine dikkat çekti. SGK Uzmanı Özgür Erdursun da bu çağrıya destek verdi ve emekli maaşlarının primlere dayalı olarak hesaplanması gerektiğini belirtti.

Henüz resmi bir açıklama olmamakla birlikte, 2024 yılında planlamalara dahil edilen intibak yasasının Türkiye Genel Seçimleri öncesinde gündeme taşınması bekleniyor. Vatandaşlar, “2000 sonrasına intibak gelecek mi?” sorusuna yanıt ararken, resmi çalışmaların başlamadığı ancak beklentiler nedeniyle konunun gelecek seçimlerde gündeme taşınabileceği belirtiliyor.

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Advertisement
Yorum yapmak için tıkla