Türkiye
2000 Sonrası SGK Mağdurlarının Mücadelesi Devam Ediyor! ‘Adalet İstiyoruz’
Emeklilikte Adalet Derneği (EMADDER), 8 Eylül 1999 sonrası SGK girişi yapan çalışanların emeklilik haklarını savunmak üzere Eskişehir’de etkinlik düzenledi. Dernek Başkanı Mihriban Uğurlu, EYT yasasının ardından iş hayatında büyük mağduriyet yaşandığını belirterek, Eskişehir’de stant açıp broşür dağıttıklarını söyledi.
EMADDER, 8 Eylül 1999 sonrasında SGK girişi yapan çalışanların emeklilik haklarını savunmak ve düzenleme talep etmek üzere Eskişehir’de bir etkinlik düzenledi. Dernek Başkanı Mihriban Uğurlu, EYT yasasının ardından iş hayatında yaşanan büyük mağduriyetlere dikkat çekti. Uğurlu, “Bizleri yaralayan, aynı ülke vatandaşı olduğumuz akranlarımızla benzer ve hatta daha fazla primle ikinci sınıf vatandaş olarak hissetmemizi sağlayan adaletsizliktir.” dedi.
Yasal düzenleme ile 8 Eylül 1999 tarihinden önce sigorta girişi olan çalışanların emeklilik yaş şartının kaldırılması, sonrasında ise 8 Eylül 1999 sonrası sigorta girişi yapanların emeklilik için 17-20 yıl daha beklemelerine yol açtı. EMADDER, bu durumu anayasal eşitlik ilkesine aykırı buluyor ve hak arayışını sürdürüyor.
Etkinlik kapsamında Eskişehir’de stant açan EMADDER üyeleri, Yediler Parkı’nda bildiri dağıtarak vatandaşları bilgilendirdi. Dernek Başkanı Uğurlu, 2 milyondan fazla EYT’li emeklinin hak kazanırken, 8 Eylül 1999 sonrası SGK girişi yapan çalışanların haklarının göz ardı edildiğini ifade etti. EMADDER’in Türkiye genelinde bir milyonun üzerinde takipçisi olduğunu belirten Şube Başkanı Süleyman Yamak, “Hakkımızı alana kadar, adalet yerini bulana kadar mücadelemize devam edeceğiz.” dedi.
Uğurlu, 8 Eylül 1999 sonrasında işe başlayanların emeklilik için 17-20 yıl daha beklemelerini adil bulmadıklarını belirterek, “Neredeyse insan ömrünün dörtte birlik süresi olan bu fark, Anayasa’nın eşitlik ilkesiyle bağdaşmadığı için 2000’li yılların çalışanları için büyük bir adaletsizlik oluşturmuştur.” şeklinde konuştu.
Sosyal medya üzerinden de büyük bir kitlesi bulunan EMADDER, mücadelesini fabrikalara taşıyarak işçilerle de iletişim kuruyor. Uğurlu, “İkinci sınıf vatandaş muamelesi görmekten bıktık. Sayın Cumhurbaşkanımızdan ve hükümetimizden talebimiz, bu adaletsizliğin makul ve ölçülü bir kademelendirme ile düzenlenmesidir. İşte o tarih SGK literatürüne emeklilik düzenlemesi olarak değil, SGK’da adaletin sağlandığı gün olarak geçecektir.” ifadelerini kullandı.
BENZERİ HABERLERDEN HABERDAR OLMAK İÇİN SONGELİSME.COM’UN BİLDİRİMLERİNİ AÇIN VE ABONE OLUN