Connect with us

2000 Sonrası SGK'lılar

2000 sonrası SGK mağdurları için yeni düzenleme bekleniyor

Yayınlanma tarihi:

2000 sonrası SGK mağdurları için yeni düzenleme bekleniyor

2000 sonrası SGK girişliler için emeklilik düzenlemesi gündemde. Yapılacak yeni düzenleme ile birlikte 2000 sonrası SGK’lıların prim, sigortalılık süresi gibi şartların tekrardan belirlenmesi de ele alınacak.

Tarihi seçim sona erdi. Meclis’in açılmasıyla birlikte özellikle Yeniden Refah Partisi’nin 2000 sonrası SGK mağdurlarının durumunu gündeme getirmesi bekleniyor.

Seçimden önce verilen söz kapsamında bu düzenlemenin 8 Eylül 1999 öncesi sigorta girişi olanları kapsamasının yanı sıra 2000 sonrası vatandaşlar için de geçerli olacağı tahmin ediliyor. Peki, 2000 sonrası sigortalı olanlar erken yaşta emeklilik hakkı elde edecek mi?

ERKEN EMEKLİLİ KONUSU

Yaş haddine takılmadan erken emeklilik hakkını kazananlar, 8 Eylül 1999 öncesi işe girenlere tanınmıştı. Bu tarihten önce işe girenler, 5400 gün prim ödeme şartını yerine getirmesinin ardından emekli olabiliyordu. Belirlenen şartları sağlayan vatandaşlar yaş şartı aranmıyor ve milyonlarca kişi erken emeklilik hakkını elde etti. EYT düzenlemesinden yararlanamayanlar ise erken emeklilik için çeşitli yollara başvurdu. Erken emekli olmak isteyenlerin belirli şartları sağlaması gerekmekte.

KISMİ EMEKLİLİK KONUSU

Kısmi emeklilik ve erken emeklilik talep edenler için yeni bir gelişme yaşandı. Kısmi emeklilikte prim ödeme gün sayısı düşük olduğu için emeklilik maaşı da düşükte yatırılıyor. Yeni yapılacak düzenlemelerle beraber emeklilik sürecinde iyileştirmeler yapılması bekleniyor.

2000 sonrası girişliler için planlanan düzenlemelerin detayları hakkında henüz net bir açıklama yapılmadı. Fakat emeklilik sisteminde önemli değişikliklerin yapılacağı bekleniyor . Bu sayede primdeki farklılıklardan kaynaklanan adaletsizliklerin giderilmesi amaçlanmakta. Yeni meclis üyelerinin göreve başlaması ve kabininin kesinleşmesinin ardından çalışmaların başlayacağı düşünülüyor.

Bizi takip edin:

Google Play'den alın Google News Twitter
Continue Reading
Advertisement
Yorum yapmak için tıkla