Sosyal medyada bizi takip edin

Türkiye

2000 Sonrası SGK Girişlilere Müjde! 1800 Primi Tamamlayan ve 10 Yıl Çalışan Koşulsuz Şartsız Emekli Olacak

Emeklilik, birçoğumuz için belirli yaş ve prim günü şartlarına tabii tutulan bir aşama olarak bilinirken, malulen emeklilik bu kuralın dışında farklı bir yol izliyor.

Yayınlanma tarihi:

Güncelleme:

2000 Sonrası SGK Girişlilere Müjde! 1800 Primi Tamamlayan ve 10 Yıl Çalışan Koşulsuz Şartsız Emekli Olacak
Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

Emeklilik, birçoğumuz için belirli yaş ve prim günü şartlarına tabii tutulan bir aşama olarak bilinirken, malulen emeklilik bu kuralın dışında farklı bir yol izliyor. Malulen emekli olabilmek için belirli bir çalışma süresi gerekmekte ve bu süre, sigorta sistemine göre farklılık gösterebilmektedir. Genellikle en az 10 yıl süreyle sigortalı olarak çalışmış olma şartı aranırken, bu önemli detaylarıyla malulen emeklilik hakkını kazanmak için gerekli olan kriterleri inceleyelim.

2000-2008 Sonrası İşe Başlayanlar Dikkat! Prim Günü 1800, Sigorta Girişi 10 Yıl Olanlara Yaş Şartsız Erken Emeklilik Hakkı Tanındı

Türkiye’de malulen emekli olma şartları belirli kriterlere dayanır ve bu kriterlerin karşılanması gerekmektedir. İşte Türkiye’de malulen emekli olma şartları ve malulen emeklilik yaşı hakkında bilmeniz gerekenler…

En Düşük Emekli Maaşı 5 Haneli Olacak! Emekliye %88 Kök Maaş Zammı Hesaplandı! (SSK-Bağkur) Seyyanen, İntibak Payı…

Bu bağlamda, malulen emekli olma şartları şu şekildedir:

Çalışma Süresi: Malulen emekli olmak isteyen kişiler, sigorta sistemleri fark etmeksizin en az 10 yıl süreyle çalışmış olmalıdır.

Prim Gün Sayısı: 10 yıl içerisinde en az 1800 prim günü tamamlanmalıdır.

Sağlık Durumu: Sigortalı çalışanın malulen emekli olabilmesi için sağlık kurumlarından alınacak bir raporla işgücü kaybının en az yüzde 60 oranında olduğu tespit edilmelidir. Bu durum, çalışanın işe başlama tarihinden sonra meydana gelmelidir.

İş Kazası veya Meslek Hastalığı: İş kazası yaşayan veya meslek hastalığına yakalanan kişiler, bu durumlarını ispatladıktan sonra malulen emeklilik hakkı kazanabilirler. Heyete girilerek kayıp oranı belirlenir ve %60 veya daha fazla kayıp olanlar malulen emeklilik hakkını elde edebilirler.

%40 Malullük Raporu: %40 ve üzeri malullük raporuna sahip olan kişiler, diğer malulen emekli olma şartlarını sağladıkları takdirde yaş şartına tabi olmazlar.

Malulen Emeklilik Yaşı: Malulen emekli olabilmek için yaş şartı bulunmamaktadır. Malulen emekli olmak isteyen kişiler için yaş sınırı geçerli değildir. Önemli olan, çalışanın işgücü kaybının en az yüzde 60 olacak şekilde tespit edilmesi, 10 yıl süreyle sigortalı olarak çalışmış olması ve 1800 prim ödeme gününü tamamlamış olmasıdır. Ayrıca, malulen emeklilik için prim borcu bulunmamalıdır.

Malulen emeklilik başvuruları için Sağlık Bakanlığı tarafından görevlendirilmiş hastanelerde heyet incelemesi yapılır ve çalışanın malullük oranı belirlenir. Bu süreç sonucunda uygun şartları sağlayan kişilere malulen emeklilik hakkı tanınır. Malulen emeklilik, diğer emeklilik türlerinden farklı bir süreç izler ve çalışanların sağlık durumu büyük önem taşır. Bu nedenle, bu şartları yerine getirmek isteyenler için detaylı bir rehber sunmak önemlidir.

BENZERİ HABERLERDEN HABERDAR OLMAK İÇİN SONGELİSME.COM’UN BİLDİRİMLERİNİ AÇIN VE ABONE OLUN

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Reklam