Connect with us

TÜRKİYE

2000 Sonrası SGK Girişi Olanlara 7 Yıl Erken Emeklilik Yolu Açıldı! Yeni Düzenleme ile Erken Emeklilik…

Yayınlanma tarihi:

2000 Sonrası SGK Girişi Olanlara 7 Yıl Erken Emeklilik Yolu Açıldı! Yeni Düzenleme ile Erken Emeklilik...

Erken emeklilik bekleyenler için sevindirici gelişmeler yaşanıyor! Hükümet, emeklilik sistemine dair reform niteliğinde bir düzenleme yapıyor ve milyonlarca vatandaş için erken emeklilik hakkı doğuyor. Özellikle 1999 sonrası sigorta başlangıcı olanlar için getirilen bu düzenleme, EYT’yi kaçıranların da yüzünü güldürüyor. İşte erken emeklilik formülü…

Yeni düzenleme ile erken emeklilik için EYT treni yeniden geliyor! Artık sadece 10 yıl prim ödeyerek emekli olma hakkı verilecek. Ak Parti hükümeti, emeklilik sisteminde köklü değişiklikler yaparak milyonlarca kişiyi kapsayan bir erken emeklilik düzenlemesi için adım attı. İlk etapta tam 1 milyon vatandaşın yararlanması beklenen bu yeni emeklilik sistemi, önemli avantajlar sunuyor. SGK’dan yapılan açıklama ile milyonları sevince boğacak erken emeklilik düzenlemesi hakkında son gelişmeler ortaya çıktı…

En az 10 yıl prim ödemenin şart olduğu bu yeni düzenleme ile erken emeklilik hakkı kazanmak isteyenler için belirli kriterler bulunuyor. Başvuru sahiplerinin 8 Eylül 1999 tarihinden önce sigorta girişi olması ve SSK’ya bağlı olarak çalışıyor olmaları da şartlar arasında yer alıyor. Kısmi emeklilik sistemi için farklı formüller geliştirilirken, emeklilik hakkı da 1999 öncesi ve 1999 sonrası olarak ikiye ayrılıyor.

Özellikle EYT’yi prim eksiği nedeniyle kaçıranların yüzünü güldürecek olan bu düzenleme ile prim indirimi de getirilecek. SSK ve Bağ-Kur arasında prim eşitlemesi sağlanacak ve Bağ-Kur’lular da 7200 günle emekli olma şansına kavuşacak. Böylece prim eksiği olan Bağ-Kur’lular da tekrar EYT kapsamına alınmış olacak.

1999 sonrası işe girişi olanlar, staj ve çıraklık sigortası mağdurları ve ev hanımları da yeni emeklilik sistemi ile emeklilik hayallerine kavuşacak.

Yeni emeklilik düzenlemesi için hazırlıklar tamamlandı ve en kısa sürede TBMM’ye sunulması bekleniyor. 2. Torba yasa maddeleri arasında yer alacak olan düzenlemenin en geç Ekim ayında hayata geçmesi planlanıyor. Böylece milyonlarca kişiye erken emeklilik kapısı ardına kadar açılmış olacak.

Bu yeni düzenlemeyi kaçırmayın, erken emeklilik hayallerinize bir adım daha yaklaşmak için harekete geçin ve güncel bilgiler için takipte kalın!

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Advertisement
Yorum yapmak için tıkla