Connect with us

EKONOMİ

2000 Öncesi ve Sonrası Emekli Maaş Farkı TBMM’de Konuşuldu

CHP’nin emekli aylıkları için düzenleme teklifi, 2000’ler öncesinde ve sonrasında emekli olanlar arasındaki maaş farkının giderilmesi hedefleniyordu.

Yayınlanma tarihi:

CHP’nin emekli aylıkları için düzenleme teklifi, 2000’ler öncesinde ve sonrasında emekli olanlar arasındaki maaş farkının giderilmesi hedefleniyordu. Ancak teklif, AK Parti ve MHP’li milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.

Teklifin kabul edilmesi durumunda, emekliler arasındaki maaş adaletsizliği ortadan kalkacaktı. Ancak bu düzenleme parlamentoda kabul görmedi.

CHP’li Milletvekili Mehmet Tahtasız, emeklilerin ve diğer kesimlerin maddi zorluklar içinde olduğunu belirterek, hükümeti gerçek enflasyon oranında zam yapmaya çağırdı. Tahtasız, “Para yok demeyin, itibardan tasarruf edin” dedi.

Ancak muhalefetin getirdiği kanun teklifi hiçbir içeriğe bakılmadan reddedildi. Tahtasız, halkın sesine kulak verilmesi gerektiğini ve emeklilerin mağduriyetinin giderilmesi çağrısında bulundu.

Ülkenin gelir dağılımındaki adaletsizlikleri vurgulayan Tahtasız, gençlerin iş bulamamasının sebebinin de emeklilerin çalışmak zorunda olması olduğunu belirtti. AK Parti iktidarı döneminde en düşük emekli maaşının alım gücünün ciddi şekilde düştüğünü ifade etti.

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Advertisement
Yorum yapmak için tıkla