Connect with us

EKONOMİ

1999-2009 ARASI SGK’LILAR DİKKAT! Kademeli Emeklilikle 5 Yıl Erken Emeklilik!

1999-2009 ARASI SGK’LILAR DİKKAT! Kademeli Emeklilikle 5 Yıl Erken Emeklilik!

Yayınlanma tarihi:

Türkiye’de kısmi emeklilik veya yaygın adıyla kademeli emeklilik, 2024 yılında yeni şartlarla geliyor. Özellikle 1999-2009 arasında SGK’lı olarak çalışmaya başlayanlar için kademeli emeklilik düzenlemesi gündemde. Peki, bu yeni düzenleme ne getiriyor? Kimler kademeli emeklilik fırsatından yararlanabilecek? İşte detaylar…

Kademeli Emeklilik: Primler A’dan Z’ye Dönüşüyor!

Kademeli emeklilik, sigortalı çalışanların belirli bir yaşa ve prim gün sayısına ulaştıklarında kısmi olarak emekli olmalarına olanak tanıyan bir sistemdir. Bu sistem, sigortalılık türüne ve başlangıç tarihine göre değişen şartlarla uygulanmaktadır. 2024 yılında beklenen kademeli emeklilik düzenlemesi ile birlikte, 1999-2009 yılları arasında SGK’lı olarak çalışmaya başlayanlar bu sistemden yararlanabilecekler.

Kimler Kademeli Emeklilikten Yararlanacak?

Kademeli emeklilik için belirlenen yaş şartı, kadınlar için 43, erkekler için ise 45 olarak öngörülmüştür. Bu yaş şartını ve gerekli prim günlerini karşılayanlar kademeli olarak emeklilik hakkını elde edebileceklerdir. Ancak, kademeli emekliliğin yasalaşması için bekleyiş devam ediyor.

Torba Yasa İncelemeleri Sürüyor!

Son dönemde yapılan açıklamalara göre, kademeli emekliliğin düzenlenmesi için Torba Yasa maddelerinin incelendiği belirtilmektedir. Ancak henüz konuyla ilgili resmi bir düzenleme yapılmamıştır. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın sosyal güvenlikle ilgili çalışmaların olmadığını belirtmesine rağmen, bu durumun gelecekte kademeli emekliliğin olmayacağı anlamına gelmediği ifade edilmiştir. Bu da kademeli emekliliğin hala gündemde olduğunu ve ilerleyen süreçte ele alınabileceğini göstermektedir.

Bağ-Kur’lulara Erken Emeklilik Müjdesi!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Bağ-Kur’luların erken emeklilik imkanıyla ilgili önemli bir açıklama yapmıştır. Bağ-Kur’luların prim gün sayısının 9 bin günden 7 bin 200 güne düşürülmesi konusu, seçim öncesi verilen bir vaat olarak hatırlanmış ve Işıkhan, bu vaadin yerine getirileceğini belirtmiştir.

Sonuç: 5 Yıl Erken Emeklilik Geliyor!

Bu gelişmelerle birlikte, 1999-2008 yılları arasında çalışmaya başlayanlar için önemli bir düzenleme gündemdedir. Ancak resmi bir düzenleme yapılmadan önce bekleyiş sürmektedir. Kademeli emeklilik düzenlemesi hayata geçerse, bu kişiler 5 yıl erken emeklilik fırsatını değerlendirebileceklerdir. Şu an için konuyla ilgili resmi açıklama veya düzenleme olmamakla birlikte, yakından takip edilmeye devam edilmelidir.

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Advertisement
Yorum yapmak için tıkla