Sosyal medyada bizi takip edin

Emeklilik

1999-2008 SGK’lılara 46 47 Yaşında Emekli Olma Yolu: 1800 Primle Erken Emeklilik

1999-2008 sonrası SGK’lılara 46-47 yaşla erken emekli olma yolu! 1800 primi dolduran bayram edecek.

Yayınlanma tarihi:

Güncelleme:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesi, 1999 yılından önce sigortalı olanlar için önemli bir fırsat sunarken, 8 Eylül 1999 sonrası sigortalı olanlar için alternatif erken emeklilik yolları aranmaya devam ediyor. Bu kişiler için 1800 gün primle malulen emeklilik seçeneği dikkat çekiyor. Yaş şartı olmaksızın emekli olmayı sağlayan bu alternatif, özellikle sağlık problemleri nedeniyle çalışamayacak duruma gelenler için önemli bir fırsat sunuyor. İşte 1800 günle malulen emeklilik şartları ve detaylar…

1800 Günle Malulen Emeklilik: Yaş Şartı Olmadan Erken Emeklilik

Malulen emekli olabilmek için belirli sağlık koşullarını taşıyan çalışanlar, yaş beklemeden emekli olma hakkına sahip olabilirler. Malulen emeklilik için öncelikle çalışma gücünün en az yüzde 60’ını kaybetmiş olmak gerekiyor. Bu kaybın, çalışanın meslek hastalığı veya sağlık durumu nedeniyle yaşanmış olması şartıyla, tam teşekküllü bir hastaneden alınan sağlık kurulu raporu ile belgelemeleri gerekiyor.

Çalışmayı Engelleyen Hastalıklar ve Malulen Emeklilik

Malulen emeklilik, çeşitli hastalıklar nedeniyle çalışma gücünü kaybeden kişilere tanınıyor. Bu hastalıklar arasında nörolojik rahatsızlıklar, onkolojik hastalıklar (kanser), kardiyovasküler hastalıklar, solunum sistemi hastalıkları, göz ve kulak hastalıkları, romatizmal hastalıklar gibi pek çok rahatsızlık bulunuyor. Ayrıca, hematolojik ve damar hastalıkları, böbrek yetmezliği, diyabet gibi endokrinolojik ve metabolik hastalıklar da bu kapsama dahil.

Malulen Emeklilik İçin Aranan Şartlar

Malulen emeklilikten yararlanabilmek için sigortalının en az 1800 gün prim ödemesi yapmış olması gerekiyor. Çalışma gücünün yüzde 60’ını kaybetmiş olmalı ve bu durumu gösteren sağlık raporu alınarak, SGK onayı sağlanmalıdır.

Başvuru ve Onay Süreci

Malulen emeklilik için başvuru, çalışanın sağlık raporunun SGK tarafından onaylanması ile yapılır. Bu süreçte, belirli hastalık türlerine sahip kişiler, iş gücü kaybını belgeleyerek emeklilik hakkı kazanabilirler.

Bizi Takip Edin, Gelişmelerden Haberdar Olun!…

KAYNAK: HABER MERKEZİ

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Reklam