Connect with us

TÜRKİYE

1999-2008 arası sigorta girişi olanlara 8 yıl erken emeklilik! Sigorta başlangıcı geri çekiliyor

Yayınlanma tarihi:

1999-2008 yılları arasında sigortalı olan vatandaşlar için emeklilik süreciyle ilgili önemli bir gelişme duyuruldu.

EYT (Emeklilikte Yaşa Takılanlar) tartışmalarının ardından, 1999 sonrası sigorta başlangıcı olanlar erken emeklilik fırsatını kaçırmışlardı. Ancak sonunda, 1999 ve sonrası sigorta girişi olanlara sevindirici bir haber geldi. Yeni emeklilik düzenlemesiyle birlikte, milyonlarca kişiye erken emeklilik imkanı sunulacak. Tam 8 yıl erken emeklilik için bir yasa tasarısı hazırlığı başladı. Bu yasa ile sigorta başlangıcı öne çekilecek. Erken emeklilikle ilgili son dakika detaylarını haberimizde bulabilirsiniz.

Önceden, 8 Eylül 1999 öncesinde sigortalı olan milyonlarca kişiye erken emeklilik imkanı tanınmıştı. Şimdi ise 1999, 2000, 2002, 2004 ve 2008 yıllarında sigorta girişi olanlar da erken emeklilik hayalleri kurmaya başladılar. Hükümet tarafından duyurulan yeni bir reform çalışmasıyla, beş yıl erken emeklilik sağlayacak bir çalışmanın başlatıldığı belirtildi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından hazırlıklarına başlanan ve yakın bir zamanda Meclis’e sunulması beklenen erken emeklilik düzenlemesi özellikle BAĞ-KUR sigortalılarını ilgilendirmektedir. Aynı zamanda emeklilik reformuyla birlikte BAĞ-KUR ve SGK arasında prim eşitlemesi yapılması ve bu sayede emeklilik yaşına takılan BAĞ-KUR sigortalılarının erken emekli olmasının hedeflendiği belirtilmektedir.

Yani yeni düzenlemeyle birlikte BAĞ-KUR sigortalıları için prim indirimi uygulanacak. Daha önce BAĞ-KUR sigortalıları için emeklilik için gereken prim gün sayısı 9000 gün olarak belirlenmişti, SGK için ise bu sayı 7200 gündü. Yeni düzenlemeyle birlikte BAĞ-KUR ve SGK arasında prim eşitlemesi yapılacak ve böylece BAĞ-KUR sigortalıları için 1800 gün prim indirimi sağlanmış olacak.

Ayrıca, ev hanımları için de erken emeklilik düzenlemesi yolda. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan seçim öncesinde ev hanımlarına söz vermişti. Ev hanımlarının emeklilik sürecini kolaylaştırmak amacıyla yeni bir düzenleme yapılacağı duyuruldu.

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Advertisement
Yorum yapmak için tıkla